Universiteit Utrecht


Studium Generale - Culturele Zondag: De kleine parade

De verborgen geschiedenis van Utrecht

'De Kleine Parade' is een reis door de geschiedenis van Utrecht, gebaseerd op het boek van Rob van Scheers (Filmgeschiedenis, UU). Bekende namen komen tot leven op locaties in Utrecht waar deze mensen ooit mee verbonden waren. Studium Generale illustreert dit, soms onverwachte, culturele en wetenschappelijke verleden met lezingen in het Academiegebouw en in Sterrenwacht Sonnenborgh.

Wie wist dat Oppenheimer, de maker van de atoombom, al proeven deed in de gebouwen van de Universiteit Utrecht? Is dat waarom Einstein Utrecht aandeed? Nobelprijswinnaar prof.dr. Gerard ât Hooft zal spreken over zijn vak, de natuurkunde. Prof.dr. Hermann von der Dunk (Geschiedenis, Universiteit Utrecht) over de parallellen in de geschiedenis tussen de jaren dertig en nu. In de Sterrenwacht kun je een film bekijken waarin prof.dr. de Jager (Sterrenkunde, Universiteit Utrecht) vertelt over zijn tijd op Sonnenborgh en de beroemde mensen die hij er heeft ontmoet. Bioloog en dichter prof.dr. Leo Vroman wordt geïnterviewd door journaliste Isolde Hallensleben over zijn bijzondere persoonlijke herinneringen aan de Sterrenwacht.

Van 13.00 tot 15.00 uur: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht. Van 15.00 tot 18.00 uur: Sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2, Utrecht.

23-03-2008, 13:00 - 18:00 uur Academiegebouw, Domplein 29 Utrecht & Sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2

Meer informatie: Studium Generale, 030 2532436, info@sg.uu.nl http://www.sg.uu.nl