Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PASEN 2008: STRUISVOGELEIEREN ZOEKEN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Roofvogelshows gaan van start tijdens paasweekend

Hilvarenbeek, donderdag 21 februari 2008 ­ Safaripark Beekse Bergen maakt van paaseieren zoeken op eerste en tweede paasdag iets bijzonders. Op zondag 23 en 24 maart kunnen alle kinderen die op bezoek zijn in het Afrikaanse wildlife park op zoek naar struisvogeleieren. De grootste eieren ter wereld liggen verstopt in een afgezet gebied op de savannes van het park.

Op eerste en tweede paasdag ­ zondag 23 en maandag 24 maart ­ organiseert Safaripark Beekse Bergen 'struisvogeleieren zoeken'. Het park zet hiervoor een gebied af waar door een ranger verschillende eieren worden verstopt. Tussen 11.00 en 16.30 uur kunnen kinderen zoeken naar de struisvogeleieren. Vinders van deze eieren worden beloond met een safariprijs. Het vinden van de eieren in het grote safaripark wordt vereenvoudigd doordat de struisvogeleieren nogal flink zijn: deze wegen circa 1,5 kilo en kunnen wel 25 keer zo groot zijn als een kippenei. In Afrika worden struisvogeleieren ook gebruikt om water op te slaan en later op te drinken. De grootste eieren ter wereld worden door struisvogels in 42 dagen uitgebroed. De struisvogels die in het safaripark leven zijn zichtbaar tijdens de wandel-, bus- en autosafari.

Roofvogelshows

Tijdens het weekend van Pasen gaan ook de roofvogelshows in het park weer van start. Dagelijks staan drie shows met onder meer gieren, buizerds en slechtvalken gepland in de nabijheid van het Kongo Restaurant. De spectaculaire shows worden door veel bezoekers één van de meest bijzondere onderdelen van een dag in het park genoemd. Safaripark Beekse Bergen is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.beeksebergen.nl.

_____________________



Ingezonden persbericht