Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

JUNKIE XL
BOOMING BACK AT YOU ALBUMRELEASE

+ dj's Mr. Wix / Lyrical Tie / The Walk & Rogerseventytwo Melkweg, The MAX · zondag 23 maart · 23:00 uur · 14,00 + lidm.
· · ·

Junkie XL is een producer die nooit stil zit. Als hij niet met een nieuw album bezig is of voor grote zalen in het buitenland speelt, dan is hij wel bezig met muziek voor een nieuwe game of speelfilm. Op 10 maart komt het nieuwe album `Booming Back At You' uit. Naar eigen zeggen wil Junkie XL alias Tom Holkenborg met dit album de sfeer van zijn liveshows vangen: energiek, rauw en met veel lol. Het album is dan ook veel dansbaarder en elektronischer dan voorganger `Today' uit 2006. Op Paaszondag, 23 maart staat presenteert Junkie XL zijn nieuwe album aan het Nederlandse publiek in de Amsterdamse Melkweg.
`Booming Back At You' is geen conceptalbum. In tegendeel, het is een verzameling van tracks die Tom Holkenborg het laatste jaar uitvoerig heeft getest op de internationale dansvloeren, zoals die van de Melkweg tijdens het afgelopen Amsterdam Dance Event in oktober. Aan deze `floor-fillers' is duidelijk te horen dat Junkie XL zijn muzikale geluid blijft vernieuwen. De nieuwe tracks gaan terug naar de muzikale roots van Holkenborg, die in de jaren '80 liggen. "In de jaren '80 ben ik muzikaal volwassen geworden, muziek uit die tijd zit gewoon in mijn bloed" aldus de artiest. Ook heeft Junkie XL voor dit album bewust samengewerkt met veel jonge, talentvolle muzikanten die hij veelal via het internet heeft opgespoord. "Ik heb op vorige platen, maar ook met de remixes die ik maak, met zoveel bekende mensen gewerkt. Ik vind het nu juist leuk om met aankomend talent te werken, muzikanten die nu in opkomst zijn. Dat is voor mij momenteel meer een uitdaging."
Het album is de eerste release op het Artwerk label, dat is opgezet door gamefabrikant Electronic Arts. Junkie XL wil graag vooraan staan in ontwikkelingen. Een label met frisse kijk, dat zich intensief richt op nieuwe vormen van digitale distributie, past daar goed bij. Ook is de artiest er niet rauwig om dat de videoclip van het nummer, gemaakt met Joost van Bellen en Gerald van der Kaap, vanwege het provocatieve karakter geweerd wordt door de gevestigde media. "Voor mij is het veel belangrijker dat de video meer dan honderdduizend keer is bekeken op YouTube." In de Melkweg is Junkie XL een graag geziene gast en die liefde is wederzijds. "Ik vind de Melkweg gewoon een te gekke tent en de nieuwe zaal is echt top. Die is met de verbouwing echt heel mooi geworden." Op 23 maart zal The Max zich opnieuw vullen voor de in Amerika wonende Nederlander en kan Junkie met al zijn foorfillers het Amsterdamse publiek op Paaszondag in extase brengen.