Ingezonden persbericht


Onderzoek Buurtlink.nl & Scan
Yours

Bijna de helft van de Nederlanders heeft meeste sociale contacten in de buurt

's-Graveland, 24 maart 2008 -
49% van de Nederlandse bevolking heeft de meeste sociale contacten in de buurt blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau ScanYours, spin off van de Vrije Universiteit. Andere genoemde locaties voor sociale contacten zijn onder andere café, sportverening en werk. Daarop aansluitend vindt drie kwart van de Nederlanders contact met de buren belangrijk. Het onderzoek is afgenomen onder 331 respondenten.

Buurtwebsite
De uitkomsten van het onderzoek
onderstrepen het nut van de grootste landelijke website Buurtlink.nl. De website heeft maandelijks 400.000 unieke bezoekers. "Het blijkt dat buurtbewoners behoefte hebben aan contact met elkaar. Aangezien iedereen minder tijd heeft, kan Buurtlink.nl een rol spelen in het onderlinge contact en begrip tussen buurtbewoners", aldus Marck Feller, directeur van Stichting Buurtlink.

Over
Buurtlink.nl
Buurtlink.nl is je buurt op internet. Na het
intoetsen van de postcode komt de bezoeker op zijn eigen buurtwebsite. Op de website kunnen buurtbewoners contact met elkaar opnemen en informatie met elkaar delen over zaken die van belang zijn voor de buurt. Zoals het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners, tweede-handsspullen in de buurt, veiligheid, politieberichten en buurtactiviteiten. Ook kunnen buurtbewoners in contact komen met elkaar. Sinds de introductie van Buurtlink.nl in 2006 is het gebruik van de website explosief gestegen. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland.
Meer informatie over Buurtlink.nl vindt u
op
href="http://www.buurtlink.nl/"
www.buurtlink.nl.

Buurtlink.nl is een activiteit
van Stichting Buurtlink. Stichting Buurtlink is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de sociale cohesie in Nederland. Stichting Buurtlink is gevestigd in 's-Graveland en heeft acht werknemers. De stichting is een vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij.

Noot voor
de redactie,