Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers aangehouden na woninginbraak

Publicatiedatum: 24-3-2008 13:01:07

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 24 en 28 jaar zijn zondagavond in de wijk Klarendal in hun woonplaats aangehouden op verdenking van een woninginbraak. De twee werden rond half zes door getuigen betrapt nadat ze een pand aan de Klarendalseweg uitliepen. Op aanwijzen van de getuigen troffen agenten het duo even later op de Agnietenstraat aan met een winkelwagen waarin diverse spullen lagen. De twee Arnhemmers zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door de bewoner van het pand is aangifte gedaan.
(08-040985)


---

Giesbeekse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 24-3-2008 13:00:21

DOESBURG - Een 34-jarige automobiliste uit Giesbeek is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat ze omstreeks kwart over twee op de Parallelweg (N338) in Doesburg tegen een boom was gebotst. De vrouw had tegenover de politie verklaard dat ze tijdens het rijden de radio harder wilde zetten. Daarbij was ze in een bocht de macht over het stuur verloren en tegen boom gebotst. De Giesbeekse werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen beperkt tot enkele schrammen en blauwe plekken. Mogelijk had de vrouw ook een hersenschudding opgelopen. Volgens de politie had de vrouw niet gedronken. (08-040640)


---

Acht aanhoudingen tijdens toezicht op horecapubliek
Publicatiedatum: 24-3-2008 12:59:41

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens toezicht op horecapubliek in de binnenstad acht personen aangehouden wegens onder meer mishandeling en vernieling. Omstreeks half één werd na een vechtpartij in een horecazaak aan de Varkensstraat een 23-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man zou zonder reden een andere bezoekster, een 20-jarige Arnhemse, hebben geslagen. Bij de komst van de politie meldde zich ook nog een 34-jarige Arnhemmer die beweerde ook een aantal keren door de Doetinchemmer te zijn geslagen. (na verhoor vrij) Een ruzie om een taxi op het Nieuwe Plein ontaardde rond half vier ook in een vechtpartij. Daarbij hield de politie een 24-jarige Arnhemmer en een 24-jarige man uit Doorwerth aan. Een derde verdachte had weten te ontkomen. Twee vrouwen (beiden 26 jaar en afkomstig uit Arnhem) en een 29-jarige man uit Lichtenvoorde deden aangifte van mishandeling.(vast)
Even later, rond kwart voor vier, werden op de Luthersestraat een 24-jarige Arnhemmer en een 25-jarige man uit Westervoort aangehouden. Beiden zouden een portier van een horecazaak hebben geslagen nadat er onenigheid was ontstaan.(na verhoor vrij)
Een 22-jarige man uit Dieren en een 28-jarige Arnhemmer werden rond half vijf op het Stationsplein aangehouden wegens baldadigheid. De twee sloegen op verkeersborden, probeerden er een omver te trekken en sloegen naar rijdende bussen om ze te laten stoppen. Een eerdere waarschuwing van agenten mocht niet baten, waarop het duo mee moest naar het politiebureau.(vrij met boete)
Op de Duizelsteeg werd even voor vijf uur een 35-jarige man uit het Britse New Addington aangehouden omdat hij zich op straat misdroeg. Personeel van een horecazaak klaagde bij de politie over de overlast die hij voor de deur zou veroorzaken. Bij de komst van agenten richtte hij zijn pijlen op hen en weigerde weg te gaan. De Brit moest mee naar het politiebureau en zag zijn gedrag later beloond met een boete van 110 euro. Alle eerder aangehouden verdachten, met uitzondering van de 24 jarigen uit Arnhem en Doorwerth, zijn weer op vrije voeten. (08-040790 / 040829 / 040835 / 040852 / 040857)


---

Dagvaarding na bedreiging beveiliger

Publicatiedatum: 24-3-2008 12:58:52

ARNHEM - Een 41-jarige man uit Sneek heeft zaterdag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met het bedreigen van een beveiliger in een winkel aan de Roggestraat in Arnhem. De man zou eerder voor overlast hebben gezorgd doordat hij alcohol dronk vlakbij de zaak. Een beveiliger stuurde de man weg. Even later zou de man uit Sneek de winkel weer in zijn gelopen en winkelend publiek lastig hebben gevallen. Toen de beveiliger de man wederom aansprak zou hij hem met de dood hebben bedreigd en hem zijn aangevlogen. De beveiliger wist de man naar de grond te werken en riep de hulp in van de politie. Die nam de Sneker mee naar het politiebureau. De man is na verhoor vrij gelaten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. (08-040683)


---

Drie aanhoudingen na uit de hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 24-3-2008 12:57:52

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagavond bij een uit de hand gelopen burenruzie in de wijk Geitenkamp drie personen aangehouden. Het gaat om drie Arnhemmers van 19, 27 en 46 jaar. Rond tien uur zou er een ruit zijn vernield van de woning van een 54-jarige vrouw. Volgens getuigen zou dat door haar overburen zijn gedaan. Toen de vrouw daar verhaal wilde halen zou ze zijn geslagen en aan de haren over straat zijn gesleurd, aldus haar verhaal. Gewaarschuwde agenten zagen even later dat een 27-jarige Arnhemmer - naar later bleek de zoon van de 54-jarige vrouw - met een stoeptegel de ruit ingooide van de woning van de overburen. Daarop werd de 27-jarige aangehouden. De bewoner, de 46-jarige man, bemoeide zich met de aanhouding en weigerde op verzoek van de agenten weg te gaan. Aangezien de man ook werd verdacht van het vernielen van de ruit van de woning van de 54-jarige vrouw werd hij eveneens aangehouden. Zijn 19-jarige zoon, die de agenten daarbij uitschold en eveneens weigerde weg te gaan, werd vervolgens ook aangehouden. De aanleiding tot de burenruzie zou te maken hebben met geluidsoverlast, die de 27-jarige eerder zou hebben veroorzaakt.
(08-041038)


---

Politie pakt vijftien verdachten op na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 24-3-2008 12:57:06

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in het weekend voorafgaand aan Pasen vijftien verdachten opgepakt na winkeldiefstallen in de stad. Vrijdag hield de politie al zeven verdachten aan na meldingen van winkeldiefstallen in zaken aan de Kronenburgpassage, Roggestraat, en Velperplein. De overige acht werden opgepakt op de Oude Stationsstraat, Velperplein, St. Gangulphusplein en de Roggestraat. Op de Roggestraat ging het om zes Arnhemse jongeren in de leeftijd van dertien tot en met vijftien jaar die snoepgoed zouden hebben gestolen. Twee van hen bleken later wel afgerekend te hebben en niets verweten te kunnen worden. Een 27-jarige Arnhemmer werd door een beveiliger van een zaak eveneens aan de Roggestraat betrapt op diefstal van een fles drank. Na ontdekking zou de Arnhemmer de beveiliger in het gezicht gespuugd hebben. De man kreeg later een dagvaarding.


---

Aangekondigde verkeerscontroles Dieren/Doesburg
Publicatiedatum: 24-3-2008 12:56:26

DIEREN/DOESBURG - Door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn zaterdag een aantal controles gehouden in Dieren en Doesburg en omgeving. De controles waren van te voren aangekondigd op de site www.verkeershandhaving.nl.
In Dieren werd tussen drie en zes uur gecontroleerd nabij de kruising Burgemeester de Bruinstraat en de Zutphensestraatweg/A348. Van 75 passanten werd met behulp van de Lasergun de snelheid gemeten. Dat leverde twee overtredingen op. Hoogst gemeten snelheid was 111 km/u waar maximaal 80 gereden mocht worden. Een bestuurder ging op de bon omdat hij geen gordel droeg.
Tussen drie uur en kwart voor tien werd rijdend gecontroleerd op onder meer de Barend Ubbinkweg en Angerloseweg in Doesburg. Dat leverde een overtreding op (geen APK).
(08-040698 / 040748)