Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (24-03)

BERGEN OP ZOOM, 24 maart 2008

Gestolen auto teruggevonden: drie arrestaties

ROOSENDAAL: In de nacht van zondag 23 maart op maandag 24 maart arresteerde de politie drie personen die een gestolen auto in hun bezit hadden. Op een pleintje met garageboxen op de Boulevard zag een agent omstreeks 00.30 uur een gestolen Volkswagen Caddy staan. Het voertuig was op 19 maart jl. in Goes gestolen. De gestolen auto was daarna bij andere diefstallen gesignaleerd.
Samen met ter assistentie gekomen collega's van de agenten werden de drie verdachten ingerekend. Het gaat om twee mannen en een vrouw:
- een 23-jarige Roosendaler

- een 30-jarige man uit Oudenbosch

- een 23-jarige Roosendaalse

Bij de arrestatie vond de politie enkele kleine hoeveelheden harddrugs. Het gestolen voertuig werd veilig gesteld en is door een takelbedrijf overgebracht naar het politiebureau. Na een technisch sporenonderzoek gaat de auto terug naar de rechtmatige eigenaar. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de diefstal of heling van de auto en enkele andere misdrijven.

De 30-jarige man uit Oudenbosch is een zogenaamde 'veelpleger'. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Zes aanhoudingen op verdenking van heling

ROOSENDAAL: Bij een onderzoek in een woning aan de Jan Vermeerlaan stuitte de politie op gestolen goederen. De zes aanwezige personen in de woning zijn daarom aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van heling.

Zondagmiddag 23 maar zagen agenten om 17.35 uur in de Jan Vermeerlaan een auto staan, die de voorafgaande nacht bij een inbraak bij een automaterialenzaak aan de Belder. De auto bleek in gebruik door personen uit de Jan Vermeerlaan. In de woning zag de politie een deel van de buit van de inbraak staan. Om die reden volgde de arrestatie van alle zes aanwezigen van het pand. Het was overigens een grote puinhoop in woning. In overleg met de Officier van Justitie is de woning vervolgens doorzocht. Daarbij werden elektronica onderdelen, gereedschap, computerapparatuur, sieraden, een complete muntenverzameling en Swarovski-kristel aangetroffen. Vermoedelijk zijn deze spullen allemaal van inbraken afkomstig. Ook nam de politie bij de doorzoeking een revolver en verdovende middelen in beslag.

De zes arrestanten zijn:

- een 26-jarige vrouw uit Roosendaal

- een 23-jarige vrouw uit Sint Willebrord

- een 21-jarige man uit Sprundel

- een 29-jarige man uit Oudenbosch

- een 25-jarige man uit Roosendaal

- een 38-jarige man uit Rucphen

De politie verricht onderzoek naar de herkomst van de goederen en zal daarna de gedupeerden in kennis stellen over het terug vinden van de goederen. De zes verdachten zijn, in het belang van het verdere onderzoek, ingesloten en in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer