Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (24-03)

TILBURG, 24 maart 2008

Opgepakt na diefstal alcohol in café

TILBURG: In de nacht van zondag 23 maart op maandag 24 maart arresteerde de politie een 25-jarige man uit Heusden. Hij was door horecapersoneel op heterdaad betrapt bij diefstal van drank. De man stal een doos Flügel flesjes (totale waard 80,-) achter de bar en verstopte zijn buit in de garderobe. Hij werd om 02.10 uur aangehouden en aan de politie overgedragen. Bij verhoor bekende hij het misdrijf en kreeg hij proces-verbaal.

Twee arrestaties na aanleiding van bedreiging

GOIRLE: Een zakelijk geschil over een schadeafwikkeling leidde zondagavond 23 maart tot een bedreiging. De politie pakte twee verdachten op.

Omstreeks 21.00 uur drongen twee mannen een woning aan de Marijkestraat binnen. Daarbij sneuvelde een ruit. In de woning was alleen een 19-jarige vrouw aanwezig. Het geweld en de bedreigingen waren kennelijk voor haar ouders bedoeld. Op basis van de aangifte arresteerde de politie om 23.30 uur twee verdachten. Het gaat om twee mannen, Het gaat in twee Tilburgers van 40 oud en 41 jaar oud. Het duo is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Minderjarigen opgepakt na baldadigheid

TILBURG: Twee knullen (13 en 14 jaar) uit Tilburg krijgen proces-verbaal vanwege het plegen van baldadigheid. Het duo trok zondagavond 23 maart 10 tot 20 plantjes uit bloembakken aan de Ezelvense Akkers in Tilburg. De gedupeerde zag het gebeuren en greep het tweetal in de kraag. Hij waarschuwde de politie en droeg de twee jongens over. Zij ontkennen, maar de aarde aan hun handen en hun schoenafdrukken spraken boekdelen. Na verhoor zijn de verdachten aan hun ouders overgedragen.

Politie treedt op tegen alcoholmisbruik in het verkeer

TILBURG: Een beginnend bestuurder raakte zijn rijbewijs door stomdronken achter het stuur te stappen. De 25-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch had slechts een jaar het rijbewijs in zijn bezit en is dat nu dus alweer kwijt. Hij reed zondagavond 23 maart om 22.30 uur over de Ringbaan-Zuid toen hij door de politie werd gecontroleerd. Agenten spraken hem aan en stelden vast dat er alcohol in het spel was. De verdachte werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau. Daar moest hij meewerken aan een ademanalyse, wat een uitslag van 655 ug/l opleverde. De wettelijk toegestane maximum grens voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. De hoge uitslag leidde tot de invordering van het rijbewijs. Verder maakten de agenten proces-verbaal tegen de man op en kreeg hij een rijverbod van negen uur op.

RIEL: Een automobiliste belde de politie toen zij op de A-58 achter een sterk slingerende voorganger reed. Aan de hand van haar melding kon de politie de bewuster automobilist traceren. Hij bleek onder invloed (425 ug/l). De 45-jarige inwoner van Hilvarenbeek kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Dit gebeurde zondagavond 23 maart om 20.00 uur.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Auteur: Jeroen Steenmeijer