Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Beschonken Apeldoorner van de weg geraakt

Publicatiedatum: 24-3-2008 14:27:41

BARNEVELD - De Barneveldse politie heeft zaterdagavond op de Otelaarseweg een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was rond zes uur van de weggeraakt en met zijn wagen in de berm vast komen te zitten. De hulp van een passant werd geweigerd maar de passant rook alcohol bij de automobilist en waarschuwde de politie. Die trof de Apeldoorner nog steeds bij zijn wagen aan en nam hem mee voor een ademonderzoek. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,39. Dat is ruim tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de Apeldoorner ingevorderd.
(08-040704)


---

Wageninger verdacht van mishandeling met kettingslot
Publicatiedatum: 24-3-2008 14:27:05

WAGENINGEN - De politie van Wageningen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van (poging tot) zware mishandeling. De Wageninger zou bij een ruzie een zeventienjarige stadsgenoot op de Generaal Foulkesweg hebben geslagen met een kettingslot. Het slachtoffer had daarbij verwondingen opgelopen. Volgens zijn verklaring was de jongen zonder aanleiding door de Wageninger op straat van achter geslagen. Toen er vanuit de buurt de politie gewaarschuwd was, werd het slachtoffer niet direct aangetroffen. Wel zagen agenten de 24-jarige Wageninger lopen. Die verklaarde dat hij net iemand bedreigd had met een kettingslot dat hij in zijn scooter had liggen. Nadat er met het inmiddels aangetroffen slachtoffer was gesproken werd de Wageninger aangehouden. Bij nader onderzoek kon echter niet worden vastgesteld dat de Wageninger daadwerkelijk met het slot had geslagen. Wel gaf hij toe dat er een vechtpartij was ontstaan met het slachtoffer waarbij over en weer geslagen was. De aanleiding tot de vechtpartij zou volgens de Wageninger te maken hebben met het feit dat hij opmerkingen zou hebben gemaakt toen het slachtoffer op straat fietsen aan het slopen zou zijn geweest. Volgens het slachtoffer zou juist de Wageninger tegen fietsen hebben staan trappen. De Wageninger is na verhoor vrij gelaten. (08-040812)


---

Renkumer aangehouden na diefstal en bedreiging agent
Publicatiedatum: 24-3-2008 14:23:46

EDE - Een 46-jarige man uit Renkum is zaterdagmiddag in Ede aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij zijn aanhouding bedreigde hij een van de agenten met geweld. De man liep tegen de lamp bij een zaak aan de Brouwerstraat, waar hij door beveiligers herkend werd als verdachte van een winkeldiefstal een dag eerder. Daarbij zou de Renkumer kans gezien hebben er vandoor te gaan met een mobiele telefoon. Gewaarschuwde agenten namen de Renkumer mee naar het politiebureau. De agent die door de man was bedreigd deed daarvan aangifte. De man bekende later, zowel de diefstal als de bedreiging. Justitie besloot de Renkumer te dagvaarden.
(08-040246 / 040270)


---

Beschonken Barnevelder rijbewijs kwijt na roekeloos rijden
Publicatiedatum: 24-3-2008 14:23:04

KOOTWIJKERBROEK - Roekeloos rijden met een slok op, dat kostte een twintigjarige Barnevelder in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs in Kootwijkerbroek. Surveillerende agenten zagen de man rond kwart over één met een auto met aanhanger rijden over de Wolweg in Stroe. De agenten wilden een routinecontrole instellen maar de Barnevelder ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten daarop de achtervolging in waarbij snelheden van meer dan 120 km/u werden bereikt. Ook reed de man nauwelijks onverminderd kruisingen over. Via de Harskamperweg ging de rit over de Topperweg in Kootwijkerbroek waarbij de aanhanger een aantal malen totaal van de grond kwam. Uiteindelijk lukte het de Barnevelder tot stoppen te brengen. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,24. Voor beginnende bestuurders is dat bijna zes keer teveel. Tegen de Barnevelder is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-040436)


---

Haastige Nijkerker raakt van de weg

Publicatiedatum: 24-3-2008 14:22:29

NIJKERK - Een kennelijk haastige Nijkerker is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn wagen op de Arkemheenweg van de weg geraakt. De man kwam met de schrik vrij maar zijn auto raakte wel beschadigd. Motorrijders van het verkeershandhavingsteam zagen de Nijkerker even na middernacht op de Ambachtstraat met hoge snelheid een vrachtwagen inhalen via het verdrijvingsvlak. Een van de motorrijders probeerde de man te achterhalen maar dat bleek niet lang nodig. Bij de rotonde aan de Arkemheenweg ging het mis: de Nijkerker vloog uit de bocht en kwam met zijn wagen op zijn kant in een sloot terecht. Een bergingsbedrijf trok de wagen weer op het droge. Van de politie kreeg de man een boete voor het inhalen via het verdrijvingsvlak.
(08-040420)


________________________________________

Aangekondigde verkeerscontroles Nijkerk/Hoevelaken
Publicatiedatum: 24-3-2008 14:21:46

NIJKERK/HOEVELAKEN - Door het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn vrijdag een aantal controles gehouden in Nijkerk en Hoevelaken en omgeving. De controles waren van te voren aangekondigd op de site www.verkeershandhaving.nl. In Nijkerkerveen werd tussen vier uur 's middags en negen uur `s avonds een radarsnelheidscontrole gehouden op de Amersfoortseweg. Ongeveer 1 op de 13 bestuurders reed harder dan is toegestaan. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u waar maximaal 80 gereden mag worden. Ruim 250 bestuurders kunnen binnenkort een boete thuis verwachten. In de avonduren tot middernacht werd post gevat voor een controle op de Ambachtstraat in Nijkerk. Met behulp van de Lasergun werd van 53 passanten de snelheid gemeten. Dat leverde 3 overtredingen op (hoogst gemeten snelheid 80 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Alle 53 passanten moesten ook een blaastest ondergaan, maar ze bleken allemaal op fris te rijden.
In Hoevelaken werd tussen negen uur en half elf 's avonds gecontroleerd op de Koninginneweg. Daarbij bleken 2 van de 118 passanten te hard gereden te hebben (hoogst gemeten snelheid 102 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Ook hier bleken bij 118 blaastesten geen overtredingen.
(08-040365 / 040433 / 040425)