Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

Inbreker op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 24-3-2008 14:29:33

WAGENINGEN - Getuigen hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoogstraat in Wageningen een inbreker op heterdaad betrapt. De inbreker, een 25-jarige man uit Bennekom, kon vrijwel direct worden aangehouden. Rond half drie hoorden de getuigen enkele harde klappen en vervolgens glasgerinkel. Kort daarna zagen ze dat er een ruit van een winkel vernield was en dat er een man wegrende. De getuigen zetten de achtervolging in en waarschuwden intussen de politie. Op de Rooseveltweg kon de Bennekommer op aanwijzen van de getuigen worden ingerekend. De man verzette zich bij zijn aanhouding maar kon worden overmeesterd. In zijn kleding werden een aantal mobiele telefoons aangetroffen. De man is in verzekering gesteld maar heeft inmiddels al wel bekend.
(08-040817)

---

Wageninger opgepakt na bedreiging en vernieling
Publicatiedatum: 24-3-2008 14:28:55

WAGENINGEN - Een veertigjarige Wageninger is zaterdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 36-jarige ex-vriendin. Ook zou hij een ruit van haar woning hebben vernield. De man werd zichtbaar onder invloed van alcohol door agenten voor de woning aangetroffen nadat de vrouw gebeld had. Desgevraagd bevestigde de Wageninger dat hij de ruit vernield had. Later vertelde zijn ex vriendin dat de man tot twee maal toe met bakstenen naar haar auto had gegooid nadat ze zich daar in verschanst had. De Wageninger is voor onderzoek in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(08-040699)


---

Auto rijdt door na aanrijding, getuigen gezocht
Publicatiedatum: 24-3-2008 14:28:26

NIJKERK - De politie in Nijkerk is op zoek naar getuigen van een aanrijding, waarbij een van de bestuurders doorreed zonder zich bekend te maken. Bij de aanrijding raakte verder niemand gewond. Het gebeurde zaterdagochtend rond kwart voor tien op de kruising van de Vrijheidslaan en de Bagijnenstraat. Een dertigjarige automobilist uit Amersfoort werd van achteren aangereden toen hij vanaf de Vrijheidslaan de Bagijnenstraat in wilde rijden. De veroorzaker, de bestuurder van een groot model grijze Volvo, reed na de aanrijding door. Door de Amersfoorter had nog vergeefs de achtervolging ingezet. Op het moment van de aanrijding waren er volgens de Amersfoorter meerdere kerkgangers op straat die iets van het voorval moeten hebben gezien. Getuigen worden dan ook verzocht contact op te nemen met de Nijkerkse politie via 0900-8844.
(08-040527)