Politie Kennemerland

Regio, 24-03-2008

Hennepkwekerij ontmanteld

ZWANENBURG- 23 maart. Politiemedewerkers troffen omstreeks 02.30 uur in een garage aan de Essenlaan een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Dit naar aanleiding van een sterke hennepgeur. Ruim 44 volgroeide planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Een 51-jarige inwoner van Zwanenburg is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de eigenaar van de kwekerij te zijn.

Brandstichting

HEEMSKERK- 22 maart. In de nacht van vrijdag op zaterdag, vlak na middernacht, is er brand ontstaan in een noodgebouw aan de Duitslandlaan. Het gebouw doet dienst als moskee. De brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek door de politie wees uit dat er sprake is geweest van brandstichting.

De politie heeft geen enkele aanwijzing dat de brandstichting een politieke aanleiding had. Zij neemt de zaak verder in onderzoek.

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woninginbraak

BEVERWIJK- 23 maart. Politiemensen stelden omstreeks 23.45 uur, na een melding dat er was ingebroken, een onderzoek in in een woning aan de Dierluststraat. In de woning troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij van ruim veertig planten aan. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een onderzoek wordt ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

Daarnaast stelt de politie een onderzoek in naar de woninginbraak.

Sneeuw leidt tot aanhouding jeugdige vernielers

HOOFDDORP- 24 maart. Politiemensen hielden omstreeks 02.00 uur drie minderjarige verdachten aan voor openlijke geweldpleging, vernieling en baldadigheid. Na een melding dat er een autoruit vernield was in een garage aan de Jupiterstraat stelden de agenten een onderzoek in, maar troffen niets meer aan. Korte tijd later bleek dat er in het gehele centrum diverse spullen vernield waren, zoals plantenbakken, terrastafels, reclameborden en omgegooide vuilnisbakken. Door het volgen van verse voetsporen in de net gevallen sneeuw kwamen de agenten uit bij de verdachten, 16, 17 en 17 jaar oud. Zij zijn alle drie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Verdachten aangehouden na vechtpartij

HAARLEM- 22 maart. Politiemensen hielden omstreeks 02.30 uur in de Kleine Houtstraat twee verdachten aan. De twee hadden even daarvoor onenigheid gehad in een café daar. Eén van de twee, een 22-jarige Haarlemmer werd staande gehouden, de ander, een 23-jarige Haarlemmer werd korte tijd later staande gehouden. Toen de politiemedewerker aangaf dat hij was aangehouden, stompte de verdachte de politieman in het gezicht en ging er, na een korte worsteling, vandoor. Toen de politieman, met behulp van een gereedstaande taxi, de achtervolging inzette, sprong de 22-jarige Haarlemmer voor de taxi en versperde de weg. De man bleef ondanks herhaaldelijk vorderen staan en is vervolgens aangehouden voor ambtsbelemmering. De andere verdachte is uiteindelijk aangetroffen bij het Groot Heiligland. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Aangehouden met koper en geisers

HEEMSKERK- 22 maart. Politiemensen hielden omstreeks 17.00 uur twee verdachten aan in een slooppand aan de Coornhertstraat. De twee, een 21-jarige man uit Assen-Delft en een 20-jarige man uit Zaandam, bleken bij verschillende slooppanden de koperen leidingen te hebben verwijderd. Daarnaast hadden zij de geisers gedemonteerd. De goederen zijn in beslag genomen, beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Konijn als babbeltruc

HAARLEM- 22 maart. Een 82-jarige dame, woonachtig aan de Kleverlaan, is rond 19.30 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een onbekend gebleven man had bij de bejaarde dame aangebeld met de smoes dat hij de nieuwe achterbuurman was en dat het konijn van zijn dochter was weggelopen. Het slachtoffer liet de man in haar achtertuin zoeken naar het konijn. Toen de man, nadat hij natuurlijk het konijn niet had gevonden, weer vertrok, kwam het slachtoffer erachter dat haar portemonnee was weggenomen. De vrouw doet aangifte.

Rijden onder invloed

BADHOEVEDORP- 23 maart. Op de Kamerlingh Onneslaan troffen politiemensen omstreeks 16.30 uur een automobilist aan, die dusdanig onder invloed van alcohol reed, dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij de man. een 54-jarige inwoner van Midden-Beemster werd een promillage gemeten van 2,32, ruim vier keer de wettelijk maximaal toegestane waarde.

HEEMSTEDE- 23 maart. Op de Cruquiusweg werd rond 05.00 uur bij een 35-jarige automobilist uit Hoofddorp een dusdanig hoog promillage aan alcohol geconstateerd, dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Ademanalyse gaf een waarde aan van 1,50, drie keer de wettelijk maximaal toegestane waarde.

HOOFDDORP- 22 maart. Politiemensen vorderden rond 01.15 uur op de Concourslaan het rijbewijs in van een beginnend bestuurder. De jongeman, een 23-jarige Hoofddorper, bleek met een promillage van 1,22 te rijden.

Kettingbotsing, geen gewonden

BEVERWIJK- 23 maart. Op de A9, ter hoogte van Beverwijk, ontstond rond 12.30 uur een kettingbotsing, waarbij vijf auto's betrokken waren. De voorste automobilist moest remmen als gevolg van een file, een auto daarachter kon niet op tijd tot stilstand komen, waardoor de voorste auto achterop de voorgangers botste. Alle auto's raakten beschadigd. Eén persoon had nekklachten en is ter plekke bekeken door ambulancepersoneel. Niemand raakte verder gewond. Als gevolg van de aanrijding zijn twee rijbanen korte tijd afgesloten geweest.

Aanhoudingen

HAARLEM- 23 maart. Politiemensen hielden omstreeks 00.45 uur in de Kruisstraat twee mannen aan, nadat zij zich hadden verzet tegen de politie.

Eén van de mannen, een 24-jarige Haarlemmer, stond met zijn auto stil op de Kruisstraat. Een andere bestuurster zou verder gaan rijden met de auto. Doordat de auto de rest van het verkeer belemmerde, sommeerde een politieman de dame de auto weg te zetten. De Haarlemmer irriteerde zich dusdanig aan dit feit dat hij de politiemensen beledigde. Toen deze de man vervolgens wilden aanhouden, bemoeide een 26-jarige vriend zich hiermee, waarna ook deze werd aangehouden. Aangezien er meer mensen zich met de zaak gingen bemoeien is een politiehond ingezet, deze heeft de 26-jarige man in het onderbeen gebeten.

Beide mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De 26-jarige Haarlemmer is door een arts geholpen aan een kleine beetwond in zijn been.

Taxichauffeur mishandeld, getuigen gezocht

HAARLEM- 23 maart. Politiemensen hielden op het Klokhuisplein omstreeks 03.15 uur een 47-jarige Haarlemmer aan die even daarvoor een 25-jarige Haarlemse taxichauffeur had mishandeld. De taxichauffeur was voor een rit gestuurd naar het Klokhuisplein, maar daar aangekomen stonden twee personen, waaronder de verdachte, te wachten op een taxi. Toen, na navraag, bleek dat de taxi besteld was door de ander wachtende, sloeg de Haarlemmer de taxichauffeur op zijn mond. Het slachtoffer liep hierdoor een afgebroken tand op. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling. Mensen die iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.