Persberichten Eemland noord, 14.45 uur

Utrecht, 24-03-2008

Eenzijdige aanrijding onder invloed

SOEST Zondagavond 23 maart reed op de Willaertstraat een personenauto tegen een lichtmast. De bestuurder bleek onder invloed van alchol te zijn.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding binnen. De lichtmast bleek ten gevolge van de aanrijding door het raam van een woning te zijn gevallen. De 65-jarige bestuurder uit Soest liep door de aanrijding hoofd en nekklachten op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, voor onderzoek is bloed bij hem afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren met luchtdrukgeweer

BAARN Zondagavond 23 maart omstreeks 18.45 uur heeft de politie een luchtdrukgeweer in beslag genomen nadat een groep jongeren hiermee op de Jacob van Lenneplaan aan het schieten waren, vermoedelijk op duiven.

Op basis van het opgegeven signalement kon in een woning aan de Guldenhoeflaan het luchtdrukgeweer in beslag worden genomen. De jongeren hebben een waarschuwing gekregen.

Snelheidscontrole

EEMNES Vrijdagochtend 21 maart heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Bisschopsweg.

Tussen 08.00 en 11.00 uur passeerden 1378 voertuigen de radar waarvan 115 de maximum toegestane snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

Automobilist onder invloed

BUNSCHOTENSPAKENBURG Vrijdagavond 21 maart heeft de politie een automobilist op de Kostverloren aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.00 uur zagen agenten de bestuurder vanuit een café in zijn auto stappen en besloten de man te controleren. Hij bleek onder invloed te zijn en de ademanalyse op het bureau gaf 760 ug/l aan. Hierop is het rijbewijs van de 46-jarige man uit Bunschoten ingevorderd en heeft hij een proces-verbaal ontvangen.

BUNSCHOTENSPAKENBURG In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart heeft de politie een automobilist op de Amersfoortseweg aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol.

De vrouw viel omstreeks 03.00 uur op doordat zij over de weg slingerde. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn en de ademanalyse wees 625 ug/l aan. Het rijbewijs van de 37-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg is hierop ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.