Politie Noord-Holland-Noord

Dodelijk verkeersongeval

Hoorn, 24-03-2008 o Op maandagmiddag 24 maart 2008 omstreeks 13.20 uur vond er op de Westfriasiaweg in Hoorn een verkeersongeval plaats waarbij een 40-jarige vrouw uit Wervershoof dodelijk gewond raakte. Zes andere bij het ongeval betrokken personen raakten gewond.

De vrouw reed in een personenauto op de Westfriesiaweg, in de omgeving van de Oostergouw. Het gaat hier om een recht stuk weg. Mogelijk is zij met een wiel van haar auto in de berm geraakt waarna zij heeft tegengestuurd. Hierbij is de auto de rijbaan over geschoten en op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen. Hier kwam zij frontaal in botsing met een tegenligger.

De vrouw overleed ter plaatse. In haar auto zaten ook twee zoontjes van 6 en 8 jaar oud. Zij raakten zwaargewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto van de tegenligger zaten een man en een vrouw en twee kinderen (gegevens nog niet bekend). Zij raakten licht gewond bij de aanrijding.

Bij het ongeval werd assistentie verleend door personeel van twee traumahelis en een mobiel medisch team. (bericht 14.40 uur)