Persberichten Lekstroom, 14.50 uur

Utrecht, 24-03-2008

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart reed op de Galecopperlaan een auto tegen een lantaarnpaal. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Omstreeks 04.45 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding binnen. Ter plaatse aangekomen bleek een auto met forse schade te staan. De auto is vermoedelijk met hoge snelheid in combinatie met gladheid in een bocht van de weg geraakt. De bestuurder en twee inzittenden probeerden nog weg te rennen. De 21-jarige bestuurder uit Nieuwegein bleek onder invloed van alcohol te zijn, zijn bloed wordt onderzocht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Geen van de betrokkenen raakte gewond.

Waarschuwing medicijnen

NIEUWEGEIN Zondagavond 23 maart hebben bewoners op de Professor Aalbersestraat medicijnen op straat aangetroffen. Omdat niet zeker is dat alles is gevonden, verzoekt de politie om bij nieuwe vondst dit naar het politiebureau te brengen.

De bewoners uit de straat troffen omstreeks 19.45 uur op diverse plaatsen in de straat losse pillen aan. Het gaat om kleine, lichtgele pillen (Depakine Enteric) die bedoeld zijn ter behandeling van epilepsie. Bij inname van grote hoeveelheden of verkeerd gebruik kunnen de pillen schadelijk voor de gezondheid zijn.

Fietsdief aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 23 maart heeft de politie op de Havik een man aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

Omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende agenten een man fietsen met twee fietswielen in zijn hand. De man verklaarde dat het om een gestolen fiets ging, wat bevestigd werd door het doorgekraste framenummer. De man, 21 jaar uit IJsselstein, is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vernieling tramhalte

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 21 maart heeft de politie zeven jongens aangehouden in verband met vernieling van een tramhalte aan de s Gravenhoutseweg.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat met behulp van cameratoezicht van Connexxion een vernieling van een tramhalte werd gezien. Ter plaatse gekomen kon de politie de zeven jongens uit Nieuwegein en IJsselstein en in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar aanhouden en voor verhoor meenemen naar het politiebureau.

Diefstal uit kluisje

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 21 maart heeft de politie twee jongens aangehouden in verband met diefstal uit een kluisje in het zwembad aan het Merweplein.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding van de diefstal. Met behulp van camerabeelden werd duidelijk dat twee jongens door middel van een gevonden sleutel een kluisje leeggehaald hadden gehaald. De jongens van 13 en 14 jaar uit Vleuten hebben een ontzegging voor het sportcomplex gekregen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diverse auto-inbraken

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 maart is in diverse autos aan de Parelduiker en Bosruiter ingebroken.

Op de Parelduiker ging het om drie autos en op de Bosruiter om vier voertuigen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844.

Snelheidscontrole

HOUTEN Zaterdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rondweg.

In totaal passeerden 1302 voertuigen de radar waarvan 541 de maximum toegestane snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.