Politie Groningen

Maandag 24 maart 2008, 2e Paasdag

Provincie Groningen, 24-03-2008

Groningen: aanhoudingen na geluidsoverlast

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vrouwen (40) en een man (24) aangehouden. De politie had een melding gekregen van geluidsoverlast vanuit een kraakpand aan de Lage der A. In eerste instantie kregen de bewoners een waarschuwing dat bij een volgende melding de geluidsapparatuur in beslag zou worden genomen. Later die nacht kwamen er opnieuw klachten binnen. Toen de politie ter plaatse kwam, versperde de man de deuropening en belette de agenten naar binnen te gaan. Hierop is de man aangehouden voor ambtsbelemmering. Agenten hebben de deur geforceerd en zijn het pand binnen gegaan. Eenmaal binnen probeerde de 40-jarige vrouw de weg te versperren. Na meerdere waarschuwingen is ook de vrouw aangehouden. Bij haar fouillering is een mes in beslag genomen. In het pand waren meerdere mensen aanwezig en stonden diverse muziekinstrumenten op een soort podium. De politie heeft een drumstel, elektrische gitaren, geluidsboxen en een versterker in beslag genomen. De twee aangehouden Stadjers mochten het bureau de volgende dag verlaten. Het Openbaar Ministerie zal bepalen wat met de in beslag genomen goederen gaat gebeuren.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 74-jarige fietsster uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt. De vrouw was op de kruising Parkweg-Emmaviaduct in haar woonplaats tegen een auto aangereden. Zij viel met haar hoofd op straat en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: verdachte straatroof aangehouden

De politie heeft zaterdag een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 20-jarige vrouw uit Groningen te hebben beroofd. De vrouw liep maandagnacht langs het Noorderplantsoen, toen een onbekende man plotseling haar tas wegnam. De vrouw heeft aangifte gedaan. Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat een man zich vervelend ophield in een portiek aan de Moesstraat in Groningen. Aangezien de man weigerde weg te gaan, is hij aangehouden. Op basis van het signalement komt deze man in aanmerking voor de straatroof. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: fietsenheler vervelend bij aanhouding

Een 39-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op het A-kerkhof aangehouden. De man bood aan meerdere mensen op straat een nieuwe fiets te koop aan. Hierop werd de Stadjer aangehouden. Onderweg naar het bureau werd de man vervelend en beledigde en bedreigde hij de agenten. Ook op het bureau bleef de man vervelend. De man is ingesloten. De politie onderzoekt of de fiets van diefstal afkomstig is.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Lelystad, 21 en 22 jaar, en een 24-jarige man uit Rotterdam. Het drietal was in de Gelkingestraat betrokken bij een vechtpartij. Hierbij is een 28-jarige man uit Appingedam geslagen. Toen de politie de 24-jarige wilde aanhouden, probeerde de 21-jarige man dit te beletten. Hij krijgt een proces-verbaal voor ambtsbelemmering. Hij is ingesloten. De andere twee verdachten mocht na verhoor het bureau verlaten. Zij kregen een bekeuring mee voor vechten op straat.

Ter Apel: jongeren aangehouden na brandstichting

De politie heeft zaterdagmiddag twee jongens en twee meisjes aangehouden. Het viertal, 12 tot 15 jaar, komt uit Ter Apel en Nieuw Weerdinge. Een getuige had gezien dat het viertal in een container aan de Kapelweg in Ter Apel was geweest. In de container lag oud papier opgeslagen. Vlak nadat het viertal uit de container was gegaan, bleek het papier in brand te staan. Het viertal wist op dat moment te ontkomen. Later die middag zag de getuige het viertal opnieuw voorbij komen. Toen kon de politie de jongeren wel aanspreken. Op het bureau verklaarden de jongeren verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting. De ouders van de jongeren zijn ingelicht. Het Openbaar Ministerie zal bepalen wat er met de jongeren gaat gebeuren.

Garmerwolde: rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

Een 34-jarige automobilist uit Appingedam moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de A7 richting Groningen. Zijn rijgedrag trok de aandacht van agenten. De man reed met hoge snelheid en hield onvoldoende afstand ten opzichte van zijn voorgangers. Via de ringweg reed hij naar de N360 richting Garmerwolde. Binnen de bebouwde kom werd hij geklokt op een snelheid van 94 km/uur. Agenten passeerden de automobilist en gaven een stopteken. De man reed de geringe afstand tussen zijn voorganger verder dicht, waardoor de politie auto niet voor hem kon invoegen. Agenten moesten noodgedwongen op de verkeerde weghelft rijden. Middels zwaailicht en sirene gaf de man uiteindelijk toch gehoor aan het stopteken. Vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor de snelheidsovertreding, het kleven en het gevaarlijke rijgedrag.

Ten Boer: automobilist belandt in sloot

Een 28-jarige automobilist uit Ten Boer is zaterdagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Boersterweg in zijn woonplaats. Hij verklaarde dat hij plotseling moest uitwijken voor een tegenligger. Hij belandde in de berm en kwam na een stuurcorrectie in de sloot tot stilstand. De bestuurder is op eigen gelegenheid uit de auto geklommen. Hij is met pijn aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Stadskanaal: vernielingen gepleegd

De politie heeft een aantal meldingen binnen gekregen van vernielingen in Stadskanaal. De vernielingen zijn gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Aan t Moorke werd een auto besmeurd met een witte substantie. Aan de Eikenhage was de voorruit van een auto vernield. Daarnaast zijn aan de Elzenhage bloembakken verplaats en is een tuinbeeld vernield. De politie onderzoekt de vernielingen.

Ten Boer: auto tegen boom

Een 19-jarige automobilist uit Ten Boer is zondagochtend gewond geraakt. De man reed over de Gaykingastraat in zijn woonplaats. Plotseling verloor hij de macht over het stuur en belandde via het trottoir tegen een boom. De gearriveerde politie roken een alcohollucht bij de man. Een blaasproef wees uit dat de man inderdaad onder invloed was. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen wat het alcoholpromillage in het bloed van de man is. Ook een 18-jarige vrouw uit Ten Boer die in de auto zat, moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. Na de uitslag van de bloedproef zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Vlagtwedde: mannen in vrachtwagen aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Enschede, 27 en 30 jaar, en een 22-jarige man uit Gronau. Het drietal reed in een vrachtwagen over de Onstwedderweg in Vlagtwedde. Bij een controle bleek de chauffeur niet in het bezit van een vrachtwagenrijbewijs en kon hij geen kentekenpapieren tonen. Onderzoek wees uit dat er valse kentekenplaten op de vrachtwagen zaten. Ook was er gesjoemeld met het chassienummer. Daarop zijn de drie mannen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Ook zal er nader onderzoek aan de vrachtwagen worden verricht.

Muntendam: alcomobilist belandt in gestolen auto in tuin

De politie heeft zondagnacht een 40-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man had aan Het Loeg in Muntendam de achterruit van een auto ingegooid. De auto was eigendom van een 33-jarige vrouw uit Veendam. Vervolgens had de man haar bedreigd en haar autosleutels afgenomen. Als de gealarmeerde politie aankomt, rijdt de man weg in de auto. Hij negeert hierbij de aanwijzingen van agenten om te stoppen en rijdt via de stoep weg. Agenten zetten de achtervolging in en vinden de auto in een tuin aan de Westerbouwte. De auto is bovenop spoorbielsen tot stilstand te komen. De man probeert dan nogmaals aan de politie te ontkomen, maar dit lukt hem niet. Agenten konden de man aanhouden en roken bij hem een alcohollucht. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest of bloedproef. Bij controle bleek hij bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij wilde zijn identiteitsgegevens niet bekend maken. Bovendien bleek de man nog diverse boetes te hebben open staan. De man is ingesloten voor nader onderzoek en vaststellen van zijn identiteit.

Stadskanaal: auto na aanrijding op vluchtheuvel

Een 26-jarige automobilist uit Onstwedde is zaterdagochtend voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed over de Van Boekerenweg in Stadskanaal. Bij de kruising met de Boerhaavestraat sloeg zij linksaf en zag daarbij een tegemoetkomende automobilist over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De andere automobilist kon de vrouw niet meer ontwijken. De auto van de vrouw tolde rond en kwam op de vluchtheuvel tot stilstand. De vrouw is voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere auto zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Beide autos zijn afgesleept. De poiltie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Rasquert, Van Ewsumweg: een 32-jarige automobilist uit Rasquert moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren. Bij controle wilde hij niet meewerken aan een blaastest. Toen de man daarop werd aangehouden, verzette hij zich. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij onder invloed van 1,4 promille alcohol was. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Marum, Noorderweg: een 48-jarige automobiliste uit Marum werd zondagavond gecontroleerd, omdat zij slingerend over de A7 reed. Zij bleek onder invloed van 2,2 promille alcohol. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd. De bijrijder begon zich hier vervolgens mee te bemoeien. Daarbij beledigde hij de agenten. Hierop is ook hij aangehouden.

Stadskanaal, Oosterstraat: een 23-jarige automobilist uit Vledderveen moest zondagnacht zijn rijbewijs inleveren. Hij reed slingerend en bleek bij controle onder invloed van 1,5 promille alcohol.

Hellum, Hoofdweg: een 16-jarige bromfietser uit Hellum moest zijn bromfietsrijbewijs inleveren. De jongen trok de aandacht doordat hij zonder verlichting en zonder helm reed. Bij controle bleek hij onder invloed van bijna 1 promille alcohol. Hierop is zijn
bromfietsrijbewijs ingevorderd. Bovendien kreeg de jongen een bekeuring voor de verlichting.

Leens: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag op de N361 bij Leens een snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 676, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.