Gemeente Haaren


Benoeming leden WMO-adviesraad Haaren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren heeft 18 maart 2008 zeven leden van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)-adviesraad Haaren benoemd.

De leden zijn afkomstig uit de vier dorpen van de gemeente Haaren en hebben affiniteit met verschillende doelgroepen en beleidsterreinen van de Wmo (minima, gehandicapten, vrijwilligers, jongeren, en de terreinen zorg en leefbaarheid). De benoemde leden zijn;

mevrouw Marjo van Gils-Simons, mevrouw Karinke van der Leij-Kouwenhoven, mevrouw Mimi van den Nieuwelaar-Lommerse, de heer Antoon van den Brand, de heer Adri Witlox, de heer Harry van Hal en de heer Paul van den Brand.

Op dit moment wordt nog gezocht naar een kandidaat die affiniteit heeft met ouderen in deze gemeente. Wanneer deze kandidaat is gevonden zal deze persoon separaat door het college worden benoemd. Bij het ontwikkel- en uitvoeringsproces Wmo is de inbreng van een adviesraad van essentieel belang. Met de benoeming van de eerste zeven leden kan de Wmo-adviesraad Haaren van start.

De Wet maatschappelijke ondersteuning bepaalt dat het Wmo-beleid in samenspraak met inwoners, cliënten, instellingen en organisaties moet worden opgesteld. Een eerste stap om de dialoog met de inwoners te starten is de oprichting van een Wmo-adviesraad. De taak van de Wmo-adviesraad is o.a. het college, gevraagd en ongevraagd, te adviseren over onderwerpen die te maken hebben met de ontwikkeling en uitvoering van het Wmo-beleid.

In de Participatieverordening Wmo-adviesraad gemeente Haaren is geregeld dat het college van B&W de leden van de adviesraad benoemt.