Politie Drenthe

Tweede Pasdag

Hoogeveen, 24-03-2008

Auto tegen lantaarnpaal

EELDE Op de Hoofdweg in Eelde botste in de nacht van zondag op maandag een 42 jr. man uit die plaats met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Hij raakte daarbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. Omdat hij gedronken had nam een arts op verzoek van de politie in het ziekenhuis bloed af bij de man. Nader bloedonderzoek zal duidelijk maken met welk alcoholgehalte hij in zijn auto heeft gereden. (08-121774)

Nog meer bestuurders onder invloed van alcohol

ASSEN Op de Torenlaan in Assen hield de politie zondagmiddag een 58 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,7 promille) Hij trok de aandacht van de politie omdat hij geen gordel droeg. Met een rijverbod van twee uur is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-121693)

HOOGEVEEN Bij een 53 jr. man uit Paterswolde werd zaterdagavond een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille. De man was bij een politiecontrole op de Toldijk in Hoogeveen tegen de lamp gelopen. Hij bestuurde een auto. Ook tegen deze man maakt de politie proces-verbaal op en hij werd met een rijverbod van één uur in vrijheid gesteld. (08-121720)

MEPPEL Een 48 jr. man uit Breda zal zijn bezoek aan Meppel waarschijnlijk niet snel vergeten. Zijn rijbewijs werd namelijk ingevorderd. De man reed in de nacht van zondag op maandag in een auto over de Burgemeester Knopperslaan. Een politiepatrouille wilde hem controleren en gaf een stopteken. De man negeerde dit echter. Na een korte achtervolging stopte hij uiteindelijk op de Leonard Springerlaan. Omdat hij gedronken had werd hij aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij zijn medewerking aan een ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor de weigering en het negeren van een stopteken. (08-121781)

Slechte parkeerders bekeurd

EMMEN Op een grote parkeerplaats aan de Sandurdreef in Emmen bekeurde de politie zondagmiddag negen foutparkeerders. Autos stonden her en der geparkeerd o.a. op invalidenparkeerplaatsen en langs een gele streep. De automobilisten die op deze plaatsen hun auto hadden gestald vonden bij terugkomst een bon achter de voorruit.

Inbraken

EMMEN Uit een bedrijfspand aan de Waanderweg in Emmen zijn het afgelopen weekeinde twee flatscreens gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. (08-121677)

NIJEVEEN Ook een kantoor- en vergaderunit op het terrein van voetbalvereniging SVN 69 aan de Tussenboersweg in Nijeveen kreeg dit weekeinde ongewenst bezoek. Men drong de unit binnen door een ruit te forceren. Uit het gebouw zijn fris- en alcoholische dranken, een computer en voetballen gestolen. (08-121649)

Proces-verbaal voor verbranden afval

DALERPEEL De politie maakt proces-verbaal op tegen een 89 jr. bewoner van de Wittenweg in Dalerpeel. De man verbrandde zondagmorgen achter zijn woning een hoop rotzooi waaronder elektriciteitskabel. De zwarte rookpluim trok de aandacht van de politie. (08-121647)