VVD


24-3-2008

Handen af van de koopzondag

De VVD gaat actievoeren voor het behoud van de koopzondag.

Op zondag 30 maart rijdt een campagnebus, met onder meer fractieleider Mark Rutte en Kamerlid Charlie Aptroot, door Nederland. Volgens Mark Rutte wordt het tijd om de straat op te gaan: "Dit kabinet wil de koopzondag om zeep helpen. Alsof we teruggaan naar de jaren 50. Ik vind dat iedereen de vrijheid moet hebben zelf te bepalen wanneer hij boodschappen doet. Wie is de overheid om dat voor jou en mij te bepalen?"

De grootschalige actie voor het behoud van de koopzondag wordt door de VVD georganiseerd in samenwerking met de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), de Consumentenbond, VNG en MKB Nederland. Rutte: "het is een belangrijk signaal dat er zich een breed verzet begint af te tekenen. Logisch, want ook voor veel kleine ondernemers is het een ramp als dit onzalige plan doorgaat." De koopzondag is een groot succes: dat is namelijk de dag waarop de grootste omzet wordt gehaald. Zowel voor winkeliers als voor de horecaondernemingen.

De actiedag begin in Sluis, hier zullen de winkeliers grote problemen krijgen wanneer zij op zondag niet meer open mogen. Daarna gaat de bus langs Rotterdam, Den Haag en Noordwijk. Op diverse andere plaatsen in Nederland gaan plaatselijke VVD-afdelingen ook de straat op.

Via de website www.stopzondagsluiting.nl worden petitielijsten beschikbaar gesteld. De initiatiefnemer van de website Fabian Paagman en de RND willen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen tegen de kabinetsplannen. In Den Haag zal Fabian Paagman, eigenaar van boekhandel Paagman op de Frederik Hendriklaan, VVD fractievoorzitter Mark Rutte, Ed Hamming van de RND, Annemarie Jorritsma van de VNG, Herman van der Geest namens MKB Nederland en Platform Nederland en de Consumentenbond ontvangen om de gezamenlijke actie kracht bij te zetten en de start van de handtekeningenactie in te luiden. De campagne bus zal hier rond 15.15 uur arriveren.

De bus zal op de volgende tijdstippen arriveren in de diverse plaatsen.
11.00 uur ontvangst in Sluis aan de Groote Markt. 13.45 uur aankomst Rotterdam aan de Meent.
15.15 uur aankomst Den Haag Frederik Hendriklaan. 16.30 uur ontvangst door Burgemeester Groen Hoofdstraat (boulevard) te Noordwijk.

Maandag 24 maart 2008