Paaseieren maken in The chocolate bar


Op maandag 24 maart, 2e paasdag, kunt u zelf chocoladepaaseieren maken bij The Chocolate Bar in Nijmegen. Heeft u altijd al met uw vingers in de warme chocolade willen zitten? Deze Pasen kan iedereen, jong en oud, samen aan het werk en volop genieten

NIJMEGEN, 20080318 -- In het hart van Nijmegen, met uitzicht over de rivier de Waal, is The Chocolate Bar gevestigd in het voormalige klooster de Commanderie van Sint Jan (anno 1196). Hier wordt u meegenomen in de wereld van de chocolade.

Niet alleen kunt u deze Pasen hier terecht, The Chocolate Bar heeft ook een kleine collectie chocoladeartikelen om te bekijken, een soort minimuseum.
Een paar maal per jaar organiseert The Chocolate Bar een dag waarop u kunt kijken, proeven of waarop u zomaar kunt binnenlopen om iets zelf te maken rond een bepaald thema. Altijd leuk voor een dagje uit en zo ook deze 2e paasdag.Van een paar halve eieren. Wat vloeibare chocolade en diverse soorten decoratie komen de mooiste creaties tot stand. Iedereen kan langskomen en zijn creativiteit laten stromen. Het maken, decoreren en verpakken van een uw paasei kost EUR 7,- per persoon.

Waarom paaseieren?
Het ei staat voor nieuw leven en omdat eieren in het voorjaar worden gelegd, horen eieren bij een voorjaarsfeest. Pasen is van oorsprong een heidens voorjaarsfeest waarbij eieren werden geraapt, vandaar dat eieren nog steeds het paasfeest horen. In de westerse cultuur hoort chocolade ook meer en meer bij feesten. Het maken en eten van chocolade-eieren is daarom eigenlijk heel logisch.
Vandaag de dag is chocolade een product dat iedereen in huis heeft. Als broodbeleg, om te drinken, om heerlijk van te snoepen en natuurlijk vinden we de chocolade ook terug in de paaseieren!

Hoe komt u bij The chocolate Bar?
Vanaf de Grote Markt loopt u rechts langs het Waaggebouw de Kannenmarkt in en vervolgens rechtsaf de Korenmarkt over. Op maandag is er een vrije inloop tussen 11.00 - 17.00 uur. In circa 20 minuten heeft u uw paasei gemaakt, gedecoreerd en verpakt.

Voor meer informatie gaat u naar www.chocolatebar.nl