Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

SOIRÉE SENEGALAISE:
FALLOU DIENG & DLC
er is écht meer dan alleen Youssou N'Dour Melkweg · maandag 24 maart · 21.00 uur · 16,00 + lidm.
· · ·

De afgelopen jaren zijn slechts weinig nieuwe Senegalese zangers of groepen omhoog geklommen in het wereldmuziek genre. Fallou Dieng is met zijn onweerstaanbaar goede Senegalese roots muziek uitzondering op deze regel. In deze prachtige muziek met extatische aantrekkingskracht staat de polyritmische traditionele mbalax in perfect contrast met Fallou's lyrische, breekbare stem. Funky afro-pop met breaks van de Senegalese tama en sabar drums die de muziek tot hogere sferen brengen!
Fallou Dieng is geboren in een onafhankelijk Senegal als zoon van een spiritueel leider. Hij is voorloper van de nieuwe generatie Senegalese artiesten die uit de schaduw van Youssou N'Dour stappen, de bekendste zoon van Senegal. In 2000 werden Fallou Dieng's hits die eerder lokaal op cassette waren uitgebracht internationaal op compact disc uitgebracht, sindsdien is zijn bekendheid tot enorme proporties gestegen. Met zijn verschijning van meer dan 1,80 meter lang is het meest verbazingwekkende aan deze charismatische man de elegante en provocerende manier van dansen, terwijl hij zingt en zijn talentvolle jonge bandleden opzweept. Hij zingt in Wolof, Serer en Toucouleur en verbindt daarmee de verschillende bevolkingsgroepen in Senegal. Als een oudere broer benadrukt Fallou Dieng in zijn nummers het belang van het vechten voor ware liefde. Voeg daar de fenomenaal wervelende en verbazingwekkende danser Mor Talla Samb aan toe en zie hier de groep die de bezoekers snakkend naar adem achter zal laten.
Fallou Dieng en zijn band hebben de afgelopen jaren regelmatig opgetreden in Amerika en Engeland. Als dit gezelschap niet op tour is spelen Fallou en DLC ieder weekend voor volle zalen in de Alizé Club in Dakar. Nu is Nederland eindelijk aan de beurt! Fans van Senegalese muziek mogen in hun handen knijpen nu blijkt dat er écht meer is dan alleen Youssou N'Dour! Er zijn Senegalese hapjes verkrijgbaar en dj Youssou zorgt voor de `Ambiance Tropicale'. Bekijk de videoclip van Fallou Dieng op www.melkweg.nl