Alicia Keys concerteert in Antwerps Sportpaleis

06/11/2007 16:54PR NewswireGENT, België, November 6 /PRNewswire/ -- De 27 jarige Alicia Keys groeide op in New York, waar ze op jonge leeftijd met klassieke en jazz pianolessen begon. Als tiener aan de Professional Performing Arts School ontdekt ze dat ze niet enkel een krachtige soulstem en een buitengewoon pianospel heeft, maar krijgt ze ook de smaak van het songwriten en producen te pakken. Al gauw componeert ze haar eerste eigen nummers. In 2001 komt haar debuut Songs in A Minor uit, en als daar de single Fallin' uit gereleased wordt, is het meteen een schot in de roos. Fallin' belandt wereldwijd op nummer 1 in de hitlijsten, en Alicia wordt in no time één van de veelbelovendste soul en R? artiesten. Ze mengt R? en hip hop met elementen uit haar klassieke opleiding, en je hoort ook invloeden van idolen als Nina Simone, Marvin Gaye en zelfs Tupac. Ze rijft terecht o.a. vijf Grammy Awards (voor o.a. Beste Nieuwe Artieste en Beste R? Song én Album) binnen.

Na het enorme succes van haar eerste cd zijn de verwachtingen hoog gespannen, maar die lost ze met het in 2003 uitgebrachte The Diary Of Alicia Keys moeiteloos in: het album wordt bekroond met alweer vier Grammy's en bevat grote hits als You Don't Know My Name en het later met Usher heruitgebrachte My Boo.

Op 13 november aanstaande komt haar langverwachte derde studio album As I Am uit. Opnieuw slaagt ze erin die typische old-school vibe van soul te combineren met eigentijdse elementen. Janis Joplin meets Aretha Franklin meets Lauren Hill. Ook nu producete en schreef ze grote delen van het album zelf, maar ze werkte ook samen met o.a. Linda Perry , John Mayer en Kerry 'Krucial Brothers', die ook de eerste single van het album No One schreef.

Met bijna 80 awards op haar jonge palmares, miljoenen albums wereldwijd verkocht en een schitterende live reputatie, is Alicia Keys een must voor soul liefhebbers van alle generaties.

Web site http://www.aliciakeys.com

http://www.greenhousetalent.com

Alicia Keys - Sportpaleis Antwerpen
25 maart 2008 om 20u00

Kaartenverkoop start op vrijdag 9 november via de website: http://www.teleticketservice.com

Telefonisch reserveren vanuit Nederland kan via het nummer +31(0)900-45-000-45
Organisatie en mediainfo: Greenhouse Talent BVBA, Limburgstraat 66, 9000 Gent, Tel: +32(9)220-99-45, Tinne Kenis tinne@greenhousetalent.be