NCRV

Man bijt hond

Nieuwe serie De Lellebel in Man bijt hond

Dinsdag 25 maart 2008

18.55 uur, Nederland 2

Vanaf 25 maart komt NCRVâs Man bijt hond met een nieuwe serie op de buis: De Lellebel. In navolging van De Veerkampjes en de IJzeren Heinen richt Man bijt hond zijn vizier nu op Nederlands enige travestietencafé.

De Lellebel is een café in het hart van Amsterdam, dat in 1997 haar deuren opende voor travestieten, transgenders en transseksuelen. Hiermee is de Lellebel de enige in haar soort. Dagelijks is er een grote verscheidenheid aan mensen te vinden. Alle culturen, leeftijden, soorten en maten voelen zich hier thuis en zijn welkom.

Man bijt hond gunt de kijker een blik in de glansrijke wereld van de travestie, maar laat ook de keerzijde van dit glamourvolle leven zien en volgt een vijftal Lellebellers in hun dagelijkse beslommeringen. Allemaal hebben zij hun eigen verhaal. Zo is er Michael, de jongste travestiet van het stel. Met zijn 19 lentes schittert hij met zijn charmante alter ego Eva Evita Gonzales menig avond achter de bar, in door zijn moeder gemaakte jurken. Of Sugi LaRi, zij is in de Lellebel een excentrieke diva, maar gaat daarbuiten het liefst met haar twee fretten op pad. De 76-jarige Bronja is de oudste van het stel. Bronja was drie jaar geleden nog man, maar voelde zich gevangen in dit lichaam. Samen met zijn vrouw Thea is hij het gevecht aangegaan. Met veel tranen, worsteling, maar ook met een lach, slaan zij zich samen door deze ingrijpende transformatie heen.

Feesten en treuren, lachen en huilen, het is de orde van de dag in café de Lellebel. In de eerste aflevering neemt kroeg-eigenaar Hans Wijtenburgh de kijker mee naar de wondere wereld van de Lellebel, een kroeg vol nostalgie. Hierna zien we hoe Hans de Lellebel-moeder, alias Desiree dello Stiletto, de boel vandaag de dag nog steeds op stelten zet.