PvdA Rotterdam


Debat over morele dilemmas

Vr 14 Mrt 2008 - Redactie

Wat: debat over morele dilemmas in de politiek
Waar: Codarts, Kruisplein 26, op de 5e verdieping Hoe laat: 20.00 22.00 uur
(Voorafgaand start om 19.30 uur het tweede deel van de jaarvergadering)

Dinsdag 25 maart vindt het debat plaats over morele dilemmas in de politiek zoals die bijvoorbeeld spelen bij de interventieteams of bij het elektronisch kinddossier.
Met zijn column Principes en polariseren (her)opende Marcel van Dam op 6 maart in de Volkskrant de discussie over interventieteams. Hij verwees hierbij naar het rapport van de Rotterdamse ombudsman Baas in eigen huis waarin de werkwijze van de interventieteams scherp werd bekritiseerd. Inmiddels hebben Peter van Heemst en Jantine Kriens gereageerd op Van Dam met een opinieartikel.
Op 25 maart echter is het woord hierover aan u!

Na inleidingen van Lodewijk Rogier en Jantine Kriens zal onder leiding van Rien Bongers het debat plaatsvinden. Gaan interventieteams te ver en schenden ze de rechten van burgers, of zijn ze noodzakelijk om de zwakkeren in de samenleving te beschermen tegen uitbuiting en geweld? Over het recht op veiligheid versus het recht op privacy. Over de betrokken overheid en de bedreigde rechtsstaat. Kom de 25e en vertel wat u erover denkt.

Over de Sprekers:
Lodewijk Rogier is hoogleraar Staat- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit
Jantine Kriens is wethouder Welzijn en Volksgezondheid, WMO van Rotterdam

Lees ook IDeaal, het ledenblad van de PvdA Rotterdam, van deze maand met als thema: de morele dilemma's. Met een inleiding van Lodewijk Rogier, een verslag van een bezoek van een interventieteam, de raadsleden Fatima Talbi en Zeki Baran over noodzaak van het elektronisch kinddossier, Jantine Kriens over bemoeizorg en nog veel meer.
Deze IDeaal verschijnt dinsdag 17 maart en is vanaf dan ook op de website te vinden.