Deelgemeente Oud-West Amsterdam


De Clercqstraat veiliger en mooier

17 maart 2008

Werkzaamheden starten 25 maart

Op 25 maart start stadsdeel Oud-West met de herinrichting van De Clercqstraat. De straat wordt veiliger en mooier met een nieuwe inrichting. Om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren komt er een vrijliggend fietspad. Daarnaast krijgt de straat een `facelift': de bestrating en de tramhaltes worden vernieuwd, er komt nieuw straatmeubilair en er worden bomen geplant. Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid.

fotoclercqstraat.jpg (539 Kb)

Uitvoering in drie fases
De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt in drie fases. In fase 1 wordt de even zijde van De Clercqstraat aangepakt (richting Kostverlorenkade). De werkzaamheden duren van 25 maart tot en met 11 juli 2008. Fase 2 loopt van 11 augustus tot en met 28 november 2008 en omvat de oneven zijde van de straat (richting Nassaukade). Tijdens fase 3 wordt het kruispunt met de Bilderdijkstraat aangepast. Dit gebeurt tussen januari 2009 en juni 2009.

Gevolgen voor het verkeer
Op 25 maart start fase 1. Tijdens deze fase wordt de even zijde van De Clercqstraat in zes werkgebieden opgedeeld. Per werkgebied wordt in verschillende periodes gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is het betreffende straatdeel afgesloten. Het doorgaande verkeer richting Kostverlorenvaart wordt gedurende de hele eerste fase omgeleid via de Nassaukade - Tweede Hugo de Grootstraat - Jan van Galenstraat - Willem de Zwijgerlaan. Fietsers worden via de Potgieterstraat en het Kwakersplein naar de Kostverlorenkade geleid. Het bestemmingsverkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. Woningen en winkels blijven te allen tijde bereikbaar voor voetgangers.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van De Clercqstraat is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl onder Plannen en projecten. Op de website is de gedetailleerde werkvolgorde te zien, en kan een kaartje met omleidingsroutes gedownload worden. Ook kunnen geĂŻnteresseerden zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over dit project.

Nadere inlichtingen: Marlies Hulshof, Communicatieadviseur

Telefoon: 020 - 252 35 75