Project De Maaswerken

Hieronder vindt u de meest recente toevoegingen op de website van Rijkswaterstaat Maaswerken:
* 25 en 26 maart: aanleg nieuwe voetbrug WestkanaaldijkNieuwsRegio's: Nijmegen e.o.Maatregelen: Weurt: brugverhogingen over sluis

25 en 26 maart: aanleg nieuwe voetbrug Westkanaaldijk

Maastricht, 17 maart 2008. De aanleg van de nieuwe voetbrug aan de Westkanaaldijk vindt volgende week dinsdag (25 maart) en woensdag (26 maart) plaats. De Westkanaaldijk is op deze dagen afgesloten voor alle verkeer. De omleiding voor het verkeer wordt op de bebording aangegeven.

Het verhogen van de bruggen over het sluiscomplex bij Weurt met 2 ½ meter maakte ook een verhoging van de toeleidende wegen noodzakelijk. De Westkanaaldijk is hoger komen te liggen om de aansluiting te kunnen maken op de nieuwe rotonde Van Heemstraweg - Industrieweg. De huizen, gelegen aan de Westkanaaldijk, zijn bereikbaar via een voetbrug naar de voordeuren. Omdat de Westkanaaldijk is verhoogd, is een nieuwe voetbrug ontworpen die de aansluiting met de woningen realiseert. De aanleg van de nieuwe voetbrug neemt een week in beslag. Na 25 en 26 maart is het voor de overige montagewerkzaamheden niet nodig de Westkanaaldijk langer af te sluiten.

In toekomst grotere schepen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt een aantal bruggen om in de toekomst grotere schepen met vier lagen containers toegang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. De twee bruggen over het sluiscomplex in Weurt zijn inmiddels met 2 ½ meter verhoogd. Het werk is nu in de afrondende fase.

Loket Maaswerken

Voor vragen over de verhoging van de bruggen kunt u terecht bij Loket Maaswerken: via loket@maaswerken.nl of 0800-62279375.