Gemeente Zoetermeer

Overhandiging cheque aan wethouder voor millenniumdoelencampagne

Op dinsdag 25 maart overhandigt de directeur van de bibliotheek van Zoetermeer, de heer Theo Mast, een cheque ter waarde van EUR500,- aan Edo Haan, wethouder voor onder andere de stedenband met Jinotega. Dit bedrag is bestemd voor de millenniumdoelencampagne waaraan de gemeente Zoetermeer meewerkt.

EUR500,- wordt EUR2.000,-

De bibliotheek haalde het bedrag op door tijdens een grote verkoop op het Stadhuisplein op zaterdag 15 maart boeken te verkopen uit een grote Spaanse collectie. In het kader van de millenniumdoelencampagne verdubbelt de gemeente de EUR500,-. Vervolgens verdubbelt de minister voor ontwikkelingssamenwerking dit bedrag weer. In totaal levert de boekverkoop dus EUR2000,- op voor de millenniumdoelencampagne.

Millenniumdoelencampagne

De Verenigde Naties hebben acht millenniumdoelen opgesteld om de armoede in de wereld te bestrijden. Zoetermeer zet zich in voor de millenniumdoelen twee en acht. Alle kinderen naar school en economische ontwikkeling en werkgelegenheid. Zoetermeer richt zich hierbij speciaal op zusterstad Jinotega in Nicaragua. Voor meer informatie over de campagne kijk op
www.zoetermeer.nl/millenniumdoelen.