Gemeente Dongen


Bushaltes Rijnstraat-Trappistenstraat dicht per 25 maart

Door een defect aan de bussluis aan de Rijnstraat-Westerlaan rijden de buslijnen 127 en 198 vanaf 25 maart 2008 tijdelijk niet meer over de Rijnstraat-Trappistenstraat. De bushaltes komen tijdelijk te vervallen. De buslijnen rijden vanaf 25 maart via de Westerlaan en de Middellaan en stoppen bij de halte aan de Middellaan.

De bussen rijden een andere route omdat de bussluis aan de Rijnstraat-Westerlaan door een aanrijding volledig vernietigd is. Door de schade werken ook de verkeerslichten op de Westerlaan niet meer. De schade aan de bussluis is zo groot dat deze helaas niet meer te repareren is.

Gevaarlijke situaties
Doordat de bussluis niet meer werkt, komt de doorstroming en de veiligheid van het verkeer in het gedrang. De bussen moeten zonder verkeerslicht de weg op rijden, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Verder houden de bussen die niet de Rijnstraat in kunnen rijden het overige verkeer op de Westerlaan op. Ook andere weggebruikers kunnen nu zonder belemmering de Rijnstraat in rijden. Dit is niet wenselijk. Daarom sluit de gemeente de Rijnstraat voorlopig af voor al het verkeer. Er komt een fysieke afsluiting op de Rijnstraat-Westerlaan. De gemeente is druk bezig met de aanschaf van een nieuwe bussluis. Op dit moment is niet in te schatten hoe lang het nog duurt voordat de nieuwe bussluis werkt.