Gemeente Rotterdam

Als eerste Groene Duim plant wethouder Lucas Bolsius op 25 maart een Magnolia Grandiflora op het Burgemeester Meineszplein. Na het planten draagt de wethouder de boom over aan de aanwezige bewonersgroep Meineszbuurt.

In 2007 heeft wethouder Bolsius de Rotterdammers opgeroepen om ideeën in te sturen waardoor speelplekken, binnentuinen en buurtparkjes aantrekkelijker worden. Dit zijn de zogenaamde Groene Duimen. In totaal zijn 64 projecten toegekend die allemaal dit jaar worden uitgevoerd. De magnolia is het eerste Groene Duim. Het bijzondere aan Groene Duimen is dat de bewoners samen met de Gemeente voor het toekomstig onderhoud zorgen, hier worden goede afspraken over gemaakt. Na het planten van de Magnolia zullen in de loop van dit jaar nog vele Groene Duimen volgen.

Groene Duimen is een onderdeel van het Groenjaar. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008. Samen met u, want Rotterdam is groenerals u meedoet!

Bron: Gemeentewerken, 20-03-2008