Gemeente Rotterdam

Twee raadscommissies hebben in deze week een externe oriëntatie. Twee andere commissies vergaderen op het stadhuis.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie/Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur Commissies verdiepen zich in programma 'Gezond in de Stad' Dinsdag 25 maart, 9.15 uur, Erasmus MC (ingang Sophia Kinderziekenhuis, Dr. Molenwaterplein 60), vanaf 12.00 uur Gezondheidscentrum Randweg, Randweg 79
De commissies verdiepen zich in het programma 'Gezond in de Stad' (GIDS). In de collegezaal van het Erasmus MC wordt een presentatie gegeven over het onderzoek naar (het verkleinen van) de gezondheidsverschillen tussen Rotterdammers en de rest van Nederland. Vervolgens krijgen de commissieleden een presentatie over het Armoede-onderzoek door de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In Gezondheidscentrum Randweg spreken de commissieleden onder andere over eerstelijnszorg en de relatie tussen het gezondheidscentrum en de zorgverzekeraars en wijkpartners. Aan de hand van het visiedocument 'Eerstelijnszorg Feijenoord' wordt gesproken over de dagelijkse praktijk in het gezondheidscentrum.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Dinsdag 25 maart
De geplande externe oriëntatie vindt niet plaats.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 26 maart, 9.30 uur
De commissie bespreekt het stedenbouwkundig plan Stationskwartier. Ook komen de plannen van het Woningbedrijf Rotterdam voor de renovatie van woningen aan de Van Oldenbarneveltstraat aan de orde.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Commissie bereidt zich voor op Cultuurplan
Woensdag 26 maart, 14.00 uur, Stadsschouwburg
Ter voorbereiding op de besprekingen van de Cultuurplanperiode 2009-2012 in de commissie en de gemeenteraad houdt de commissie JOC een externe oriëntatie. De commissie krijgt eerst uitleg over het ontstaan en de werking van de Cultuurplan- systematiek. Aansluitend volgt een gesprek met vier directeuren van Rotterdamse Kunstinstellingen. Het programma is besloten. Na afloop van de externe oriëntatie, vanaf 16.00 uur, is er de mogelijkheid om commissieleden vragen te stellen.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)
Donderdag 27 maart, 16.00 uur, kamer 105
De commissie spreekt over de wijze waarop het college de doelmatigheid waarborgt. Verder komt het onderzoek van de COR naar bestuurlijke aandachtspunten aan de orde en de beoordeling van een aantal dienstenjaarrekeningen op het terrein van doelmatigheid. Tot slot wordt de jaarplanning voor de rest van het jaar besproken.

Actualiteitenuur gemeenteraad
Donderdag 27 maart, 14.00 uur, raadzaal
De onderwerpen zijn kort na 10.00 uur bekend. Het actualiteitenuur wordt live uitgezonden op internet www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt (gemeentebestuur/gemeenteraad/ videoarchief).

Bron: Griffie, 20-03-2008