Gemeente Arnhem

Start wegwerkzaamheden Laan van Presikhaaf (20-03-2008) Een statige bomenlaan, overzichtelijke kruispunten, fiets- en voetpaden, smallere wegen, dat is eind dit jaar de nieuwe Laan van Presikhaaf. Een omvangrijke klus waarvoor aannemer Bruil Ede op dinsdag 25 maart a.s. de werkzaamheden start.
Met de herinrichting wordt een belangrijke verkeersader door Presikhaaf aangepast voor ondermeer de verkeersveiligheid en een betere doorstroming.

Bij het opstellen van het Ontwikkelingsplan Presikhaaf in 2003, zijn ook de wegen in de wijk bekeken. Die zien er over het algemeen nog redelijk uit, maar voldoen niet overal aan de eisen van deze tijd. Zo zijn er sinds de aanleg van de wegen, in de jaren 50, nieuwe manieren ontwikkeld om het verkeer sneller te laten doorstromen. En ook voor de veiligheid in het verkeer zijn tegenwoordig betere maatregelen. Daarom werd besloten om vanaf 2008 de hoofdwegen in Presikhaaf (Laan van Presikhaaf, Lange Wal en IJssellaan) aan te passen. De Laan van Presikhaaf wordt als eerste aangepakt.

Afsluitingen voor de zomer
Om het werk in goede banen te leiden wordt steeds een deel van de Laan van Presikhaaf afgesloten. Vanaf 25 maart tot aan de zomer is de Laan van Presikhaaf vanaf de Wichard van Pontlaan niet bereikbaar voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Laan van Presikhaaf (zij kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden). De IJssellaan blijft voor al het verkeer toegankelijk. Zowel het centrum van Arnhem als het winkelcentrum Presikhaaf blijven dus bereikbaar.

Afsluitingen na de zomer
Na de zomer wordt aan het tweede deel van de Laan van Presikhaaf gewerkt. Daarvoor is de Laan van Presikhaaf vanaf het kruispunt met de IJssellaan richting de Honigkamp afgeloten voor het autoverkeer. Inclusief het kruispunt Volkerakstraat-Lange Wal. Het verkeer wordt daar dan omgeleid via een tijdelijke route. Het eerste stuk van de vernieuwde Laan van Presikhaaf (vanaf de Ruitenberglaan tot aan de IJssellaan) is dan weer open voor al het verkeer. De werkzaamheden duren tot eind 2008.

Busroutes
In verband met het herinrichten van de Laan van Presikhaaf heeft Connexxion de routes van de buslijnen in Presikhaaf (5, 20, 26, 27, 44, 293) gewijzigd. Behalve alle halten op de Laan van Presikhaaf vervallen dan ook alle halten op de Wichard van Pontlaan. (Zie bijgevoegd kaartje.) Om bewoners en bezoekers te informeren dat Presikhaaf de komende tijd anders bereikbaar is, worden in het paasweekend free cards met een impressie van het toekomstbeeld (bijgevoegd) uitgedeeld in winkelcentrum Presikhaaf.

kaart omleidingen Connexxion