Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bennekommer loopt nekletsel op bij aanrijding

Publicatiedatum: 25-3-2008 10:00:44

WAGENINGEN - Bij een kop-staartbotsing tussen drie auto's op de Lawickse Allee in Wageningen is maandagmiddag een 54-jarige man uit Bennekom gewond geraakt. De man had vermoedelijk nekletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De aanrijding gebeurde rond half drie toen de Bennekommer moest afremmen voor een afslaande auto voor hem. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 72-jarige man uit Ochten, kon niet meer op tijd stoppen en botste achterop de wagen van de Bennekommer. Die botste door de klap tegen de wagen van zijn voorganger, een 49-jarige man uit Kapel Avezaath. De auto's van de Ochtenaar en de Bennekommer raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.
(08-041166)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto in sloot, bestuurster ongedeerd

Publicatiedatum: 25-3-2008 9:57:59

HARSKAMP - Op de Edeseweg in Harskamp is maandagochtend een auto in de sloot beland. De bestuurster, een twintigjarige vrouw uit Harskamp, was daarbij ongedeerd gebleven. De vrouw was naar eigen zeggen rond zeven uur de macht over het stuur kwijt geraakt als gevolg van de gladheid door sneeuwval. Een bergingsbedrijf heeft de auto van de Harskampse weer op het droge gezet.
(08-041104)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren opgepakt na vernielingen

Publicatiedatum: 25-3-2008 9:57:20

EDE - Drie Edenaren (twee van dertien en een van veertien) zijn maandagmiddag door de politie opgepakt op verdenking van vernielingen aan panden aan de Kerkweg in hun woonplaats. Aan de panden zouden ruiten en lampen vernield zijn. Gewaarschuwde agenten kwamen het trio op het spoor na een melding van getuigen. Op basis van signalementen trof de politie na een zoektocht de drie Edese jongeren in de omgeving aan. De knapen hebben inmiddels bekend bij twee panden ruiten te hebben ingegooid en buitenlampen te hebben vernield. Bij een derde pand waren ook kapotte ruiten gezien, maar volgens de jongens was dat niet door hun toedoen gebeurd. Het trio is na verhoor weer vrijgelaten en hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. (08-041189)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053