Provincie Limburg

Persberichten

Actie voor Toon Hermans Huizen bij uitgifte kunstposter 2008 levert 7.500,- op
Vrijdag 21 maart overhandigde gedeputeerde Odile Wolfs, samen met Hans Reuser voorzitter van de Sjeng Kraft Kompenei en No Wolfs van Media Groep Limburg een cheque ter waarde van 7.500,- aan de Toon Hermans Huizen in Limburg. Aan de uitgifte van de kunstposter 2008 'Vastelaovend in Limburg' van Toon Hermans, was dit jaar op initiatief van de Provincie een collecteactie voor de Toon Hermans Huizen gekoppeld. De Limburgse vastelaovendsvierders haalden samen een door de initiatiefnemers naar boven afgerond bedrag op van : 7.500,- . Daarnaast werd nog een cheque van 1.500,- aan de Toon Hermans Huizen overhandigd. Dit zijn de kosten van het beeldrecht van het schilderij 'Carnaval' van Toon Hermans, waar de familie Hermans ten faveure van de Toon Hermans Huizen afstand van deed.

Myriam Haagmans (directeur Toon Hermans Huis Sittard), Lia de Loey (directeur Toon Hermans Huis Venlo), Angèle Rademacher (directeur Toon Hermans Huis Parkstad) en Anita Soons (projectcoördinator Toon Hermans Huis Maastricht) namen deze cheque met dank in ontvangst.

Het is dit jaar voor de derde keer dat een kunstposter 'Vastelaovend in Limburg' breed in Limburg is verspreid. De posteractie draagt ertoe bij dat op provinciaal niveau het gedachtegoed van dit Limburgs cultuurfenomeen wordt gepromoot en uitgedragen. Met de kunstposter hebben de Provincie, Sjeng Kraft Kompenei en Media Groep Limburg een nieuwe Limburgse traditie in het leven geroepen. Eén grote promotiecampagne voor Carnaval in Limburg. In totaal zijn dit jaar 75.000 posters gedrukt.

25-3-2008 08:19