Vergelijkingssite van alle bachelors en masters in Nederland

25/03/2008 10:03

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, March 25 /PRNewswire/ --

- www.studychoice.nl
UTRECHT, Nederland, March 25 /PRNewswire/ --
Steeds meer buitenlandse studenten gaan in Nederland een bachelor of master volgen. De nieuwe website www.studychoice.nl biedt een overzicht van bachelors en masters in Nederland. Omdat Nederland het onderwijsaanbod transparant wil maken, kun je op deze site ook de kwaliteit van de verschillende opleidingen onderling vergelijken.

Maar liefst elf Nederlandse universiteiten staan in de ranglijst van de 200 beste universiteiten van de wereld. Nederland scoort daarmee goed in de ranglijst van de beste universiteiten wereldwijd die in de Times Higher Education Supplement gepubliceerd is.

Een nieuwe website www.studychoice.nl geeft een overzicht van 700 Engelstalige bachelors en masters in Nederland. Het unieke van deze website is dat men de bachelors en masters ook onderling kan vergelijken op kwaliteit, studietempo, studentenvoorzieningen, studentenoordelen over docenten of prijs van de kamerhuur. Ook bevat de site gegevens over het aantal inwoners en studenten per stad. Bezoekers kunnen zelf aangeven welke criteria zij belangrijk vinden. Het is de meest uitgebreide website van het Nederlandse hoger onderwijs. Alle gegevens zijn gebaseerd op onderzoeken, betrouwbaar en objectief. De vermelde opleidingen zijn geaccrediteerd en hebben de Code of Conduct, een kwaliteitskeurmerk voor buitenlandse studenten, ondertekend.

Toename buitenlandse studenten in Nederland

Na het invoeren van bachelor-mastersysteem in Nederland vinden steeds meer buitenlandse studenten hun weg naar het hoger onderwijs in Nederland. In 2007 studeren 49.750 studenten uit het buitenland in Nederland, een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor. De meeste studenten komen uit Duitsland en China. Door het bachelor-mastersysteem vinden buitenlandse studenten makkelijker een plek in de masteropleidingen van het wetenschappelijk onderwijs. Tweederde van de masteropleidingen is inmiddels Engelstalig en daar komen veel buitenlandse studenten op af. Ook de goede reputatie van het onderzoek trekt hen. Sinds 2007 is het voor buitenlandse studenten ook makkelijker om een verblijfsvergunning te krijgen voor Nederland.

Achtergrond

De site www.studychoice.nl is de Engelstalige versie van www.studiekeuze123.nl en is een samenwerking tussen Studiekeuze123 en het Nuffic. Studiekeuze123.nl is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs (HBO-raad, VSNU en PAEPON) en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De website wordt beheerd door SURFfoundation, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek.