Datum: 25 maart 2008

Lisse Snelkraak bij opticien Onbekenden pleegden zaterdag 22 maart rond 04.45 uur een snelkraak bij een opticien aan het Blokhuis. Een glazen toegangsdeur werd ingegooid en uit de winkel werd een sterktemeter gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Noordwijk Aanhouding voor vernieling/baldadigheid De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur een 15 jarige jongen uit Katwijk opgepakt die op het Rederijkersplein bloemen uit bloembakken haalde en deze tegen de ramen van flats gooide. Na zijn verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. Vermoedelijk krijgt hij een HALT-doorverwijzing, maar daar vindt nog overleg over plaats met justitie. De politie onderzoekt verder nog de betrokkenheid van andere jongens aan deze vernieling danwel baldadigheid.

Voorhout Aanhouding voor mishandeling Een 27 jarige man uit Noordwijkerhout vond het zondag 23 maart na afloop van Tulppop dat werd gehouden in een sporthal aan de Jacoba van Beierenweg, om onbekende reden nodig om een 20 jarige jongen uit Teylingen op zijn gezicht te slaan. Deze liep hierdoor een bloedlip en pijn in zijn gezicht op. De verdachte werd direct aangehouden, is verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Woninginbreker aangehouden De politie heeft vrijdag 21 maart een 16 jarige jongen aangehouden nadat hij rond 13.30 uur op de Mauritsstraat een laptop uit een woning had gestolen. Dit gebeurde nadat hij een ruit van de woning ingooide en de op de tafel liggende zichtbare laptop wegnam. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Vrouw breekt voet Een 61 jarige vrouw uit Leiderdorp heeft vrijdag 21 maart rond 11.30 uur bij een ongeval haar voet gebroken. De vrouw werd op haar fiets op de kruising Volmolengracht met de Langegracht geraakt door een daar afslaande vrachtauto die bestuurd werd door een 48 jarige man uit Leiden. Hij had de vrouw niet gezien. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen voor beroving De politie heeft vijf jongens uit Leiden van 14, 14, 15, 17 en 19 jaar aangehouden die er van worden verdacht van diefstal van een mobiele telefoon van een 18 jarige jongen uit Leidschendam. Dit gebeurde op zondag 23 maart rond 01.40 uur aan de Lammenschansweg. De Leidschendammer werd daar door een groep jongens, waaronder de verdachten, lastig gevallen waarna ze zijn mobiele telefoon uit zijn broekzak stalen. De verdachten zitten voor het onderzoek nog vast.

Voorschoten Ongeval Een 61 jarige vrouw uit Voorschoten veroorzaakte zaterdag 22 maart rond 17.30 uur een ongeval op de Leidseweg. De vrouw liep daar de weg op juist op het moment dat daar een 44 jarige man uit Voorschoten op zijn motorscooter naderde. De motorrijder ging onderuit en raakte gewond. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het LUMC.

Hazerswoude-Rijndijk Aanhouding voor diefstal reservewiel Een 52 jarige man uit Amsterdam is zondagmorgen 23 maart op de N11 aangehouden voor diefstal van een reservewiel van een op een terrein aan de Gemeneweg geparkeerde vrachtauto. Surveillerende agenten zagen de auto van de verdachte over het terrein rijden en besloten tot controle. In de auto lag een reservewiel die van de vrachtauto bleek te komen. De verdachte bekende de diefstal. Hij is weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor diefstal bromfiets De politie heeft maandagavond 24 maart twee 17 jarige jongens uit Woubrugge en Alphen aan den Rijn aangehouden. Ze worden er van verdacht die avond op het Aidaplein een brommer van een pizzakoerier te hebben gestolen. Dit gebeurde op het moment dat de bezorger pizza's op een adres afleverde. De bromfiets werd teruggevonden op de Zegersloot.

Die middag hield de politie aan de van Boetzelaerstraat een 15 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan die een bromfiets vast had die in de nacht van 23 op 24 maar van een erf in Ter Aar was gestolen. Een vriend van de eigenaar herkende de bromfiets en schakelde de politie in. Er waren op dat moment meer jongeren daar aanwezig. De politie onderzoekt nog de mogelijke betrokkenheid van een nog niet aangehouden verdachte aan deze diefstal.

Alle verdachten zitten voor het verdere onderzoek nog vast.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor heling/diefstal scooter De politie heeft maandagavond 24 maart een 17 jarige jongen uit Hoenderloo op de Europalaan aangehouden. Agenten zagen de jongen met nog twee jongens op één scooter rijden en besloten hen te controleren. Twee jongens renden weg. De derde, de aangehouden verdachte, kon geen kant meer op. Al snel werd duidelijk dat het hier ging om een op 28 februari op het Rijnplein gestolen scooter. De eigenaar, een jongen uit Bodegraven had daarvan aangifte gedaan. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Zevenhuizen Verdachte beledigt agenten Een 17 jarige jongen uit Haastrecht vond het nodig om agenten herhaaldelijk te beledigen nadat hij voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs was aangehouden. Zondag 23 maart rond 03.00 uur gedroeg hij zich vervelend buiten bij een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg. Agenten sommeerden hem om weg te gaan. Dit deed hij niet en bleef vervelend. Vervolgens besloten de agenten hem aan te houden ook om het daar niet uit de hand te laten lopen. Onderweg naar het politiebureau en in het bureau bleef hij de agenten beledigen. De jongen was flink dronken. In de loop van de dag werd hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bodegraven Aanhouding na vernieling verkeerspaal De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart drie mannen uit Bodegraven van 19,20 en 24 jaar en een 21 jarige Bodegraafse aangehouden op verdenking van vernieling van een verkeerspaal ter hoogte van de spoorwegovergang. De politie hield de verdachten in de omgeving aan.

Waddinxveen Aanhouding voor vernieling autospiegel De politie heeft in de nacht van zondag 23 op maandag 24 maart een 19 jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van vernieling van een autospiegel. Een getuige meldde dat meerdere personen ter hoogte van de Mozartlaan dingen gooiden tegen auto's en woningen. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte aangehouden op de Johannes Postlaan. De politie trof op de Mozartlaan een vernielde buitenspiegel van een auto aan.

Waddinxveen Getuigen gezocht van achterlaten scootmobiel De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat één of meerdere personen een blauwe scootmobiel hebben achtergelaten in een speeltuintje op de Nicolaas Beetslaan. De scootmobiel van een 80 jarige man stond vrijdag 21 maart nog voor zijn woning bij het Anne Frankcentrum bij het Jan van Bijnenpad. Na 18.00 uur werd het rijwiel weggenomen en zaterdagavond 22 maart weer aangetroffen in de speeltuin. Getuigen die informatie hebben worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844. De scootmobiel is inmiddels terug naar de eigenaar.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf In de avond van donderdag 20 of de nacht van vrijdag 21 maart is ingebroken bij de slijterij aan de Brederolaan. Men heeft bij de achterdeur eerste een ruitje verwijderd en vervolgens het slot geforceerd waarna het pand kon worden betreden. Er werd een hoeveelheid alcohol weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Meisje steelt fiets Camerabeelden van Stadstoezicht waren er vrijdagavond 21 maart rond 19.00 uur getuige van dat een 12 jarig meisje uit Gouda een damesfiets stal aan het Stationsplein. Op het Bolwerk hield de politie het meisje aan. De fiets is in beslag genomen. Het onderzoek naar de rechtmatige eigenaar loopt. Het meisje is aan haar ouders overgedragen en krijgt een HALT-afdoening.

Gouda Aanhoudingen na overlast De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart drie Gouwenaren van 17,18 en 20 jaar aangehouden na overlast in de Snoystraat en de Prins Hendrikstraat. Begin van de avond sneuvelde een ruit van een buurtcentrum en later zorgden jongeren voor overlast door herhaaldelijk te schreeuwen. Een van de Gouwenaren werd aangehouden wegens het scholingsverbod. Onder meer de twee andere Gouwenaren bemoeiden zich met de aanhouding. De politie moet nog andere betrokkenen horen over de samenscholing.

Schoonhoven Poging overval op cafetaria Een nog onbekende gemaskerde man heeft zaterdag 22 maart even na 21.30 uur geprobeerd de cafetaria aan de H.A. Schreuderstraat te overvallen. De man kwam rennend de zaak binnen en dreigde met een vuurwapen. Als reactie hierop sloeg de eigenaar de overvaller met een afdekplaat en schold de man uit. De overvaller wilde hierop weggaan echter de schoonzoon van de eigenaar pakte de overvaller vast waarna er een worsteling ontstond. De overvaller wist zich los te maken en weg te komen. Hij rende weg in de richting van de Vlisterweg. Mogelijk is de overvaller daarna in een auto gestapt. De politie onderzoekt de poging overval en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Bergambacht Politie onderzoekt vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen meerdere personen in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 maart bij een gelegenheid aan de Meidoornstraat. De vechtpartij ontstond bij de garderobe na een woordenwisseling tussen enkele personen. Medewerkers probeerden de groep te scheiden en merkten dat één van de personen een op een vuurwapengelijkend voorwerp bij zich had. Nadat deze persoon was vastgepakt en de zaak uitgezet was vertrokken met hem nog vier, vermoedelijk, vrienden. De politie doet nader onderzoek.

----------------------------------------------- einde berichtgeving ----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --