AutoRai

Kizashi 3: nieuwe sportsedan van Suzuki

(3/25/2008)
Suzuki onthult tijdens de New York International Autoshow (21 tot 30 maart 2008) de gestroomlijnde Concept Kizashi 3. Het merk maakt ook officieel bekend dat het op basis van dit studiemodel de nieuwe sportsedan gaat bouwen. De nieuwe Suzuki moet de sportieve uitdager in het D-segment worden.

Het toekomstige productiemodel zal van de band rollen in de gloednieuwe fabriek in Sagara (Japan), die momenteel in aanbouw is.

Suzukiâs wereldstrategie âWay of Life!â heeft sinds de introductie van de Swift een aantal fasen doorlopen. De eerste fase met de Swift, de SX4 en de Grand Vitara stond in het teken van sportiviteit. De tweede fase, met in de hoofdrollen de nieuwe Splash en de Concept A-Star, kenmerkt zich door dagelijkse functionaliteit. De Kizashi luidt de derde fase in, die gericht is op status en uitstraling.

Van het Kizashi-concepttrio is de Concept Kizashi 3 de meest productierijpe variant. Net als bij de Concept Kizashi, die in 2007 zijn debuut maakte tijdens de Internationale Automobil-Ausstellung IAA in Frankfurt, en de Concept Kizashi 2, die eind vorig jaar zijn wereldpremière beleefde op de Tokyo Motor Show, straalt de voorzijde van de Concept Kizashi 3 kracht en stijl uit.

Voor de aandrijving zorgt een 3.6-liter V6 met dubbel bovenliggende nokkenassen en gewichts- en ruimtebesparende motortechniek afkomstig uit Suzukiâs Motorcycle- en rallydivisie. De carrosserie is afgewerkt in Kizashi Silver, een metallic kleur die de auto een kalm en diep karakter geeft, terwijl de fonkelende metaaldeeltjes de dynamiek benadrukken.

Bewegende atleet
De Kizashi-conceptautoreeks is ontwikkeld door Suzukiâs Advanced Design Group. Een afgetrainde, bewegende atleet vormde de bron van inspiratie. De scherpgelijnde koplampen suggereren een voorwaartse beweging. De motorkap en carrosserie duiden op een krachtige motor en optimale aerodynamica, terwijl de lange wielbasis, de grote spoorbreedte, de indrukwekkende wielen en de korte overhang de nadruk leggen op sportieve prestaties. Deze opvallende vorm en het design zorgen voor een opwindende onderscheidende uitstraling die recht doet aan de grote ambities die Suzuki heeft in het D-segment.