Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 25-03-2008

Aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Maandagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Lomanlaan met de Sloodstraat. Een over de Lomanlaan rijdende 27-jarige autobestuurder uit Hoogeveen verleende een uit tegengestelde richting komende 21-jarige autobestuurder uit Hoogeveen geen doorgang. De 27-jarige Hoogevener wilde linksaf slaan de Sloodstraat in en zijn tegenligger wilde rechtdoor rijden. Een aanrijding was het gevolg. Een bij de 27-jarige man inzittende 27-jarige vrouw, die geen gordel droeg, sloeg hierdoor met haar hoofd tegen de voorruit. Zij moest door de brandweer uit de auto bevrijdt worden en werd met hoofdletsel overgebracht naar het bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (08-121847)

Politie bekeurt alcomobilist en neemt rijbewijs in HOOGEVEEN Een 41-jarige Hoogevener liep in de nacht van maandag op dinsdag tegen de lamp. De man reed onder invloed, 640 ug/l, in zijn auto over de Karel Doormanstraat toen hij gecontroleerd werd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-121891)

Politie vordert rijbewijzen in
NIEUW DORDRECHT Een 18-jarige inwoner van Nieuw Dordrecht raakte maandagmiddag zijn rijbewijs kwijt. Op de Herenstreek werd de man geklokt met een snelheid van 124 km/u. De toegestane snelheid bedraagt ter plaatse, binnen de bebouwde kom, 50 km/u. Met een overschrijding van 74 km/u werd hij bekeurd en werd zijn rijbewijs ingenomen. (08-121842)

ERM Op de N34 werd maandag het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Erm ingevorderd. De man reed 152 km/u waar maximaal 100 km/u toegestaan is. (08-121870)

Motor uit garagebox gestolen
ASSEN Uit een garagebox aan het Noordenveld werd tussen zondagmiddag 15.00 uur en maandagmorgen 09.30 uur een motor gestolen. Door het kozijn en de kanteldeur te vernielen kon de box geopend worden. Van een voor de motor staande afgesloten auto werd een ruit ingeslagen om deze de box uit te duwen waarna de motor kon worden weggenomen. (08-121797)

Woninginbraak
ASSEN Aan de Rabenhauptstraat vond maandag een woninginbraak plaats. De voordeur werd vernield waarna een collectie zwaarden, dolken en een dvd-speler werden weggenomen. (08-121888)

Bedrijfsinbraak
ASSEN Tussen zondagmorgen en maandag middag werd er ingebroken in een tattooshop aan de Rolderstraat. Een ruit werd vernield waarna o.a. tattoeagemachines, piercings en snoepwaren werden meegenomen. (08-121824)

Knapen terzake vernieling aangehouden
MEPPEL Drie 14-jarige knapen uit Meppel zijn maandagmiddag als verdachten van vernieling van een lift en een ruit aangehouden. Zij bevonden zich in een lift bij winkelcentrum De Swaenenborgh en maakten gebruik van de lift. Door de liftdeuren tijdens het gebruik te openen stopte de lift en weigerde verder dienst. Doordat de knapen hierdoor op een afgesloten gedeelte terecht kwamen werd een ruit vernield waarna de heren de benen namen. In de Kruisstraat konden ze door de politie aangehouden worden. Tegen de verdachten werd een Halt-proces verbaal opgemaakt. (08-121820)

Politie houdt dealende harddrugsgebruiker aan
NIEUW DORDRECHT Maandagmiddag controleerde de politie op de Klazienaveensestraat een 21-jarige inwoner van Klazienaveen. Het rijgedrag van de automobilist viel op doordat hij druk gebarend achter het stuur zat, met hoge snelheid reed en plotseling op de linker weghelft terecht kwam. Hij verklaarde in de nacht van zondag op maandag XTC gebruikt te hebben. Na onderzoek overhandigde de Klazienavener een aantal zakjes speed en cocaïne en XTC pillen aan de politie. Hij verklaarde dat hij gebruikte en dealde. De man werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Tijdens onderzoek in zijn ouderlijke woning werd op de kamer van de verdachte een vuurwerkpistool aangetroffen en inbeslaggenomen. (08-121805)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280