Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 25-03-2008

Graffiti

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 24 maart een 20-jarige man uit Vianen aangehouden voor het aanbrengen van graffiti. Een getuige had rond 02.10 uur gezien dat drie mannen graffiti aan het spuiten waren op de muur van een tunneltje op de Sonatelaan. Ter plaatse konden agenten de 20-jarige man aanhouden op basis van het opgegeven signalement. De andere twee zijn niet meer aangetroffen. De man kreeg een proces-verbaal.

Nepwapen

NIEUWEGEIN Zondag 24 maart rond 12.55 uur kreeg de politie een melding dat er drie jongeren bij de tramhalte op de s Gravenhoutseweg zaten waarvan één een vuurwapen in zijn hand had. Agenten terplaatse troffen twee jongens van 12 en 14 en een meisje van 16 jaar uit Nieuwegein aan. Een van hen had een balletjeswapen bij zich waarmee ook geschoten was. De drie zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld en het nepwapen is inbeslaggenomen.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Zondag 24 maart heeft de politie twee mannen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal. Rond 17.00 uur kreeg de politie een melding van een winkel aan de Veldwade dat personeel twee mannen hadden betrapt op diefstal. Agenten hebben de twee, een 34-jarige man uit Utrecht en een 45-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De 45-jarige man bleek bij controle een winkelverbod te hebben. Politie maakt proces-verbaal op.