Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 25 maart

* AANHOUDING VERDACHTE NA POGING INBRAAK
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die een deur had vernield en bezig was met een inbraak. De politie had een tip gekregen van een oplettende burger. Dinsdagmorgen rond drie uur kreeg de politie melding dat een man een deurruit van een gemeenschappelijk portiek had vernield bij de Slaghekstraat. De verdachte was daarna op een gemeenschappelijk binnenplaats gekomen. Toen de gewaarschuwde agenten de man aangetroffen op de binnenplaats, zette de verdachte snel een betonschaar tegen een schuurtje aan. De man heeft vermoedelijk de achterzijde van een elektronicazaak aan de Wapenstraat willen betreden door het metalen rasterwerk voor de ramen door te knippen. De 17-jarige Rotterdammer is aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA SCHIETEN MET LUCHTDRUKWAPEN

NIEUWE-TONGE - Politieagenten hielden maandagavond een man aan. De 54-jarige inwoner van Nieuwe-Tonge wordt verdacht van het schieten op een passerende fietser vanuit zijn woning aan de Zuidelijke Achterweg. Rond tien uur meldde het slachtoffer dat hij beschoten was. Agenten waren snel aanwezig en troffen het 12-jarige slachtoffer aan op de Zuiddijk. Vervolgens zijn de agenten naar de woning van de verdachte gegaan. Hier troffen ze twee luchtdrukwapens aan. Met één van de wapens was recentelijk geschoten. Hierop is de man aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De motieven van de verdachte zijn nog niet bekend.

Uitgave maandag 24 maart

* VERMEENDE SCHIETPARTIJ
Politiemensen van het district Noord gingen zondagavond naar het Ganzerikplein omdat daar schoten waren gehoord. Een groep jongeren zou hierbij zijn weggerend. Bij een flat aan de Zwaardleliestraat spraken agenten een groep jongeren aan. Niemand was in het bezit van een vuurwapen en men begreep niet waar de politie voor was gekomen. Een 14-jarige Rotterdammer voldeed echter aan een opgegeven signalement en werd voor nader onderzoek meegenomen naar een bureau. Bij zijn voorgeleiding bekende hij dat hij met een alarmpistool had geschoten samen met een ander. Ze hadden op elkaar gericht en als het ware een schietpartij nagespeeld voor de rest van de groep. De 14- en 17-jarige Rotterdammer hebben de plaats aangewezen waar ze de twee alarmpistolen hadden verstopt. Ze zijn in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.


* WONINGINBRAAK
MAASSLUIS - In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Stellingmolen. De achterdeur van de woning op de begane grond was geforceerd. Binnen waren diverse laden en kasten doorzocht. Bij een eerste inventarisatie van de bewoners miste men paspoorten, kentekenbewijzen, videocamera en 2 digitale camera's. De recherche stelt een onderzoek in.


* MAN EN VROUW BEROOFD IN WONING
Een 19-jarige man en een 22-jarige vrouw zijn in de nacht van zondag op maandag een hun woning aan de Geetruidenbergstraat beroofd. Om even na enen werd er aangebeld en toen de deur van de woning werd geopend drongen twee mannen met vuurwapens de woning binnen. Zowel de man als de vrouw werden bedreigd. Het tweetal doorzocht de woning en met twee mobiele telefoons, ipod en een televisietoestel verlieten ze de woning. De daders liepen weg in de richting van de Rilland Bathstraat. De recherche van het district Zuid is direct gestart met een onderzoek naar de daders.


* JONGEN BEROOFD VAN TELEFOON
In de nacht van zaterdag op zondag is een 16-jarige jongen uit Barendrecht beroofd van zijn mobiele telefoon. Om even voor twee uur was hij op weg naar huis en werd op de Carnisseweg aangesproken door twee personen. Hij werd van achteren vastgepakt en moest zijn telefoon afgeven. De daders zijn vermoedelijk twee ongeveer mannen van ongeveer 16 tot 20 jaar oud. Ze waren donker gekleed en droegen een sjaal voor een deel van hun gezicht. Mensen die iets gezien hebben of over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via 0900 - 8844.

Uitgave zondag 23 maart

* PREVENTIEF FOUILLEREN
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben op 22 en 23 maart preventief fouilleeracties gehouden rond het middernachtelijk uur. Op 22 maart werden op het Stadhuisplein 200 mensen gefouilleerd. Bij een 21-jarige man uit Rotterdam trof men een priem aan. Hij deed afstand van het voorwerp. Op 23 maart heeft men op de Meent gefouilleerd. Het ging hier om tien personenauto en 58 mensen. In een auto werd een ploertendoder en een wapenstok gevonden. De 23-jarige bestuurder uit Zoetermeer werd als eigenaar aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal is hij heengezonden. De reacties van het publiek waren vooral positief.


* TWEE GEWONDEN BIJ SCHIETPARTIJ
In de nacht van zaterdag op zondag raakten twee mensen gewond aan hun benen als gevolg van een schietpartij. Omstreeks kwart voor zes raakten twee mannen, 19 en 25 jaar en afkomstig uit Rotterdam, gewond door schoten uit een vuurwapen. Ze werden beiden in het onderbeen geraakt. Wat er aan de schietpartij vooraf ging is nog onduidelijk. De gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord -Ridderster stelt een onderzoek in naar de achtergronden van het incident en degene(n) die er verantwoordelijk voor zijn.


* BRAND IN OPSLAGPLAATS
In de vroege morgenuren van zondag 23 maart brak er brand uit in een opslagplaats aan de Louwerslootstraat. Een onderzoek in de opslagplaats door de brandweer leverde in eerste instantie alleen rook op. Uiteindelijk trof men achter een stellingkast een hennepkwekerijtje aan. De transformatoren bleken vlam te hebben gevat. Door gebrek aan zuurstof waren de vlammen gedoofd en is het verder gaan walmen. De woningen boven en naast de opslagplaats liepen aanzienlijke rookschade op. Een paar bewoners zijn door de GGD onderzocht in verband met ingeademde rook. Eén van hen is voor nader onderzoek naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
De politie van het district Rotterdam-West heeft zaterdagavond in Spangen een actie preventief fouilleren gehouden. In totaal zijn er zesenzestig mensen gefouilleerd. Vijf van hen werden aangehoudenm voor: belediging, niet voldoen aan bevel of vordering, bezit aardappelschilmesje, knipmes en pepperspary. Door de bewoners van de wijk Spangen werd de actie positief ontvangen.


* BEROOFD VAN BROMMER
VLAARDINGEN - Een 17-jarige jongen uit Vlaardingen is zaterdagavond beroofd van zijn bromfiets. Omstreeks half negen was hij eten aan het bezorgen voor een bedrijf. Op de Geert Grootelaan kwamen drie jongens in zijn richting lopen. Hij wilde wegrijden maar was te laat. Eén van de drie pakte hem vast en bedreigde hem. Na een kleine worsteling werd hij beroofd van de bromfiets en zijn gsm. De recherche stelt een onderzoek in.


* VERDACHTEN VERNIELING
SPIJKENISSE - De politie van het district De Eilanden heeft zaterdagavond twee jongens aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling. In de wijk wordt extra gesurveilleerd naar aanleiding van klachten over vernielingen. Omstreeks kwart over acht zagen agenten in burger twee jongens komen vanaf de Maasboulevard. In de Spaarnestraat zag men dat één van de twee zich bukte bij een elektrakast, waarna ze wegrenden. Op de kast was een tag geschreven. Het tweetal, 13 jaar oud, werd staande gehouden. Ze hadden een stift bij zich en één bekende de tag te hebben geplaatst.


* VAKANTIEHUISJE UITGEBRAND
STELLENDAM - Om even voor half één zaterdag brak er brand uit in een vakantiehuisje op een park aan de Zuiderdiepstraatweg. Het vuur is vermoedelijk ontstaan doordat een pannetje op het vuur is blijven staan. De bewoner en eigenaar was even weg, waarna het vuur in de keuken ontstond. De brandweer kon het huisje niet meer redden.


* VROUW BEROOFD IN WONING
De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een beroving in een woning aan de Sint Annalandstraat. Zondagmorgen vroeg, omstreeks kwart voor vier, drongen drie gemaskerde mannen de woning binnen. Ze bedreigden de 39-jarige bewoonster met een vuurwapen. Met een laptop verlieten ze het pand. Niemand raakte gewond. De recherche stelt een onderzoek in naar de daders.

Uitgave zaterdag 22 maart

* VERKEERSONCONTROLE
Politiemensen van het duistrict Noord hebben vrijdagmiddag en
-avond, samen met de Verkeerspolitie, Gemeente- en Rijksbelastingen, een verkeerscontrole (ANPR) gehouden op de Bergweg.
In totaal zijn er 2403 voertuigen gescand en 50 voertuigen gecontroleerd. Dit resulteerde in 34 bekeuringen voor o.a. geen rijbewijs kunnen tonen, niet handsfree bellen, geen chauffeurspas, vervallen APK en geen gordel dragen. De politie inde tevens ruim 1000 euro aan openstaande boetes. Daarnaast inde de Rijksbelastingen ruim 3000 euro en nam 5 voertuigen in beslag. De Gemeentebalsting rekende voor ruim 10.000 euro af en nam ook een paar voertuigen in beslag.


* VERDACHTEN VERNIELING
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling. Omstreeks kwart voor twee zouden twee jongens op de Damlaan ruiten ingooien. Op de Mgr. Nolenslaan werden de agenten aangesproken door een getuige en aan de hand van signalementen zijn de twee, 18 en 19 jaar oud uit Schiedam, aangehouden in de Loeffstraat. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* INBRAAK KELDERBOX
MAASSLUIS - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een kelderbox aan de Sparrendal. Uit de kelderruimte zijn diverse goederen weggenomen zoals: een fiets, home-trainer, gereedschap en spelartikelen. De recherche van het district Waterweg - Noord stelt een onderzoek in.


* DIEFSTAL MET GEWELD
In een café aan de Mathenesserdijk is vrijdagavond een 65-jarige vrouw beroofd van een paar honderd euro. Een man die vrijdagavond achter de gokkasten had zitten spelen benaderde haar omstreeks half elf bij de bar. Ze kreeg een aantal klappen, waarna hij zelf een greep in de kassa deed. Met een paar honderd euro liep hij de zaak uit. De recherche van het district West stelt een onderzoek in naar de dader.


* VERDACHTE VERNIELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagavond een 23-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. Om even voor acht uur werd er op de Toendra een steen op een auto gegooid. Politiemensen stelden een onderzoek in en arresteerden in een woning de verdachte. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* TWEE VERDACHTEN OPENLIJK GEWELD
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee vrouwen op het Noordeinde aangehouden, van 17 en 27 jaar oud uit Rotterdam en Spijkenisse. Zij worden verdacht een 23-jarige vrouw uit Spijkenuisse te hebben mishandeld. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
SPIJKENISSE - Naar aanleiding van klachten van bewoners is er vrijdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Donaulaan. Er zijn 178 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 7 harder reden dan de toegestane limiet van 50 km per uur. De snelste reed 82 km per uur.