Politie Haaglanden

Persberichten 25 maart

Haaglanden, 25-03-2008

Poging overval met vuurwapen, politie zoekt getuigen Den Haag - Twee onbekende mannen hebben maandag 24 maart geprobeerd een winkel op de Gedempte Burgwal te overvallen. Ze kwamen om 12.30 uur de winkel binnen en bedreigden de 38-jarige eigenaar met een vuurwapen. De overvallers gingen er zonder buit vandoor toen twee klanten de winkel wilden binnenkomen. De eigenaar bleef ongedeerd. De twee verdachten renden richting de Grote Marktstraat. Volgens de winkeleigenaar ging het om twee mannen van rond de 19 of 20 jaar met een negroïde uiterlijk. Beide mannen hadden hun gezicht zwart geschminkt. De verdachte met het vuurwapen is 1.65 m, hij heeft een smal postuur en een glad, langwerpig gezicht. De man droeg een zwarte korte jas met capuchon, die hij ophad. Verder droeg hij een zwarte broek en vermoedelijk ook zwarte schoenen. De andere verdachte is 1.70 m, heeft ook een mager postuur en een rond gezicht. Deze man was ook gekleed in een zwarte korte jas en een zwarte broek. Hij droeg verder witte sportschoenen. De politie komt graag in contact met de twee klanten die de winkel in wilden gaan. Ook zoekt de politie andere getuigen van deze overval. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Veel geld en drugs op zak
Den Haag Agenten controleerden maandag 24 maart om 23.30 uur een automobilist op de Waldeck Pyrmontkade. De 23-jarige bestuurder uit Den Haag bleek nog een boete open te hebben staan en moest mee naar het politiebureau om dat af te handelen. Daar bleek de man behoorlijk wat cocaïne en een groot geldbedrag in kleine coupures op zak te hebben. De man zit nog vast voor verhoor.

Politie zoekt getuigen steekpartij
Den Haag- Agenten kregen maandag 24 maart om 18.30 uur de melding dat een slachtoffer van een steekpartij was aangetroffen op de hoek Maasstraat met de Waalstraat. Het slachtoffer, een 27-jarige Hagenaar moest met steekwonden naar het ziekenhuis, zijn toestand is momenteel stabiel. De politie voerde een buurtonderzoek uit om de achtergronden te achterhalen en is nog op zoek naar verdere getuigen en informatie. Heeft u iets gezien of informatie in relatie tot de steekpartij? Belt u dan met de recherche van Bureau Hoefkade via 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met M. via 0800-7000.

Jongen mishandelt zus
Den Haag De politie kreeg maandag 24 maart om 16.50 uur de melding van een mishandeling die binnenshuis plaats zou vinden op de Roggeveenstraat. Een 16-jarige jongen mishandelde zijn 14-jarige zus. Toen de agenten daar aankwamen, hoorden zij binnen gegil. De agenten betraden de woning en hielden de zoon aan. Zijn vader bemoeide zich met de aanhouding, waarna een opstootje ontstond. De agenten hielden daarop de 52-jarige vader aan voor belemmering. De zoon is in verzekering gesteld. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

Fietser aangereden
Den Haag Bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto raakte maandagmiddag 24 maart omstreeks 17.30 uur een 37-jarige man uit Rijen gewond. De man reed op zijn fiets over de fietsbrug richting Leidschenveen toen hij op de kruising met de Oude Middenweg in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 59-jarige man uit Wassenaar. De fietser werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij meerdere breuken in zijn rechter onderbeen had. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden voor diefstal uit discotheek
Den Haag Agenten hielden maandagmorgen 24 maart drie Hagenaars aan voor diefstal uit een discotheek aan de Wijndaelerweg. De politie kreeg een melding dat er zich mannen in een bestelbus op zouden houden bij de discotheek. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij inderdaad het drietal in de bestelbus aan. Zij gaven de agenten toestemming om in de bestelbus te kijken. Achterin de bus troffen zij goederen, waaronder discolampen aan, die vermoedelijk uit de discotheek afkomstig zijn. Hierop werden de drie Hagenaars, van 28, 33 en 42 jaar, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt. De goederen zullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Klappen voor verkeerde hamburger
Den Haag Twee Hagenaars (22 en 24 jaar) die bij een fastfoodrestaurant op de Binckhorstlaan zondagmiddag 23 maart een andere hamburger kregen dan ze die ze hadden besteld, besloten daar maandagmiddag 24 maart om 14.00 uur hun beklag over te gaan doen. Een gesprek met een 24-jarig personeelslid van het fastfoodrestaurant mondde uit in een vechtpartij. Een 52-jarige collega van het slachtoffer wilde tussenbeide komen, maar zij werd op de grond gegooid. De politie hield de twee mannen in de omgeving van de Binckhorstlaan aan. De verdachten werden naar het politiebureau vervoerd en verklaarden uit zelfverdediging gehandeld te hebben. Camerabeelden moeten uitkomst bieden.

Wildplakkers aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten betrapten maandagavond 24 maart omstreeks 21.10 uur twee Hagenaars toen deze posters plakten op een pand aan de Waldorpstraat. Hierop werden beide mannen, van 18 en 19 jaar, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt en de posters en plakbenodigdheden werden in beslag genomen. Omdat gezien was dat de 19-jarige de auto van het tweetal bestuurde en geen rijbewijs had, kreeg hij daarvoor eveneens een proces-verbaal.

Getuigen autovernielingen gezocht
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van de vernieling van minimaal 14 autos op de Bierkade, zaterdagavond 22 maart tussen 21.30 uur en 22.15 uur. Dankzij een oplettende 27-jarige getuige kon de politie zaterdagavond een 29-jarige Hagenaar aanhouden. De man heeft met een scherp voorwerp diepe krassen op de geparkeerde autos gemaakt. De recherche van Bureau Jan Hendrikstraat komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de vernielingen. De recherche is te bereiken via nummer 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via 0800-7000.

Dronken bestuurder rijdt geparkeerde auto aan
Den Haag Een 35-jarige Hagenaar met een flinke borrel op, reed maandagmorgen omstreeks 08.00 uur met zijn auto op de Erasmusweg tegen een geparkeerd staande auto aan waardoor zijn eigen auto op de zijkant terecht kwam. Ter plaatse gekomen agenten hebben de man uit zijn voertuig gehaald. De man bleek wonderwel met een paar bulten en schrammen te zijn vrijgekomen. Twee geparkeerd staande autos raakten door de aanrijding beschadigd. Al snel bleek dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Aan het politiebureau bleek dit vermoeden juist: de man blies 1185 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Met een rijverbod van 15 uur mocht de man weer naar huis.

Man gooit ramen woning in
Den Haag Een 50-jarige Hagenaar werd maandag 24 maart aangehouden nadat hij van de woning van zijn ex-schoonfamilie een ruit had ingegooid. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat de ruit van de voordeur was ingegooid. De vernielzuchtige ex-schoonzoon was er inmiddels vandoor. De man werd kort daarna aangetroffen in een café op het Hildebrandplein. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de vuist na ontslag
Den Haag Een vechtpartij was maandag 24 maart rond 14.00 uur het resultaat van het ontslag van een 16-jarige werknemer van een supermarkt aan de Valkenboslaan. De 16-jarige had net te horen gekregen dat hij ontslagen was en hij kon zich daar niet in vinden. Hij begon om zich heen te slaan en raakte hierbij een 31-jarige ex-collega op zijn oog. Hierna sloeg hij op de vlucht, maar de politie hield hem vervolgens alsnog aan in de Fultonstraat. Op het politiebureau hoorden de politieagenten hem over de mishandeling. De minderjarige verdachte moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Auto in de brand, politie zoekt getuigen
Leidschendam De politie zoekt getuigen van een brandstichting in de Hannie Schafstraat op zondag 23 maart rond 06.45 uur. Onbekenden staken daar een personenauto in de brand. Mogelijk dat deze brand verband houdt met andere brandstichtingen in afvalcontainers die de laatste tijd plaatsvinden in het centrum van Leidschendam. De politie hield hier eerder al twee verdachten voor aan. De politie komt graag in contact met getuigen van de brandstichting in de personenauto. Bent u getuige geweest of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0880-7000.

Macht over het stuur kwijt
Rijswijk - Een 19-jarige automobilist uit Den Haag raakte 24 maart om 18.45 uur op de Lindelaan de macht over het stuur kwijt en botste op twee geparkeerde voertuigen. Door de aanrijding raakten in totaal vier voertuigen beschadigd. De twee geparkeerde voertuigen die geraakt werden door de aanrijding, schoten door waardoor er nog twee voertuigen beschadigd raakte. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Jongens aangehouden voor diefstal
Delft De politie hield op maandag 24 maart om 17.55 uur twee jongens (13 en 14 jaar) uit Delft aan voor diefstal van goederen van een bouwterrein op de Buitenwatersloot. Een getuige belde de politie en de agenten troffen de twee jongens aan in de omgeving van het bouwterrein. In een aanhangwagentje achter hun fiets, zaten allerlei haspels en kabels die vermoedelijk van het bouwterrein afkomstig zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Meerdere glaasjes op
Pijnacker Rijgedrag van een 36-jarige automobilist uit Pijnacker viel politieagenten 24 maart om 21.15 uur nogal op. De man reed op de Delftsestraatweg en haalde daar een andere auto in terwijl dat daar niet is toegestaan. Toen de agenten de man controleerden bleek hij te rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau 870 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man moest zijn rijbewijs direct inleveren ging met een proces-verbaal naar huis.

Vrouw op scooter gewond bij ongeval
Zoetermeer Een 19-jarige vrouw uit Zoetermeer raakte zondag 23 maart om 10.40 uur gewond bij een aanrijding op de Ruimtebaan. De vrouw die samen met een andere vrouw op de scooter reed, stak vanaf de Edisonstraat de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een 24-jarige automobiliste uit Den Haag. De automobiliste trachtte de scooter nog te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het 19-jarige slachtoffer werd ter plaatse behandeld aan haar verwondingen waarbij een traumateam (met helikopter) ondersteuning verleende. Hierna werden beide vrouwen vervoerd naar een ziekenhuis. Na behandeling mochten zij weer naar huis.