Provincie Noord-Holland

Subsidie voor jeugdtheater toegekend

25-3-2008

Elf podiumproducties krijgen dit jaar subsidie van de provincie. Een bedrag van ruim 260.000 wordt verdeeld over groepen die jeugd- en jongerenvoorstellingen brengen.

Zo krijgt stichting Parels voor de Zwijnen een bijdrage voor 'De Dansgigant voor alleenstaanden en echtparen'. Het aardige van de voorstelling is dat er niet gespeeld wordt op een podium maar tussen het publiek, dat zo onderdeel en deelgenoot is van het drama. Centraal in dit locatieproject staat de vraag wat ouderen en jongeren met elkaar verbindt.

C.V. De Brandstichting krijgt subsidie voor 'Balletje', een speels objecttheaterstuk voor peuters, zonder tekst, met als vertrekpunt een enorme bal die uiteen kan vallen.
Ook de aanvraag voor 'Peter Rabbit' werd gehonoreerd, een poppenspelproductie voor kleuters door Virga Lipman. Uitgangspunt voor deze voorstelling zijn twee verhalen van Beatrix Potter over het konijn Peter Rabbit. De voorstelling gaat over de ondernemingslust van kinderen en hoe deze kan helpen bij het overwinnen van angsten.

Nieuwsredactie