Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gezocht: bewoners voor opening cultureel seizoen

Wie gaat de uitdaging aan?

Op 27 september opent het Lokaal Cultuur Centrum (LCC) Lombardijen het nieuwe seizoen. Tijdens deze avond vindt ook de uitreiking van de Stampij Cultuurprijs 2008 plaats. Het wordt een groot feest, voor én dóór de bewoners van IJsselmonde! De deelgemeente zoekt IJsselmondenaren die tijdens deze avond een leuk optreden, feest of iets anders willen organiseren én ook voor publiek zorgen.

Het wordt een feest voor iedereen tussen de tien en honderd jaar en voor alle culturen! vertelt Hans Haak van LCC Lombardijen. Bewoners die leuke ideeën hebben om de feestelijke avond in te vullen, roept hij op om zich aan te melden. Het idee kan van alles zijn: een toneelstuk, een optreden van een country-line-dance groep, een rapbattle, een mandolineconcert. Iedereen die gelooft in zijn of haar eigen talent kan zich melden. Dus, trek de stoute schoenen aan en kom met je ideeën!

Het is de bedoeling dat bewoners zelf een groepje mensen verzamelen waarmee ze hun idee gaan uitvoeren. De deelgemeente biedt hierbij natuurlijk wel ondersteuning. Elbert Kelholt, portefeuillehouder Kunst en Cultuur: Als je bijvoorbeeld een band wilt laten optreden, moet je dat zelf realiseren. Maar we gaan wel samen rond de tafel zitten en leggen uit hoe je te werk moet gaan. Ook het maken van publiciteit hoort erbij. Daarnaast kun je natuurlijk zelf publiek meebrengen - graag zelfs. Want we willen volle zalen!

De deelnemers worden begeleid en geïnspireerd, legt projectleider Hans uit, zodat er tijdens de avond in september een professioneel optreden kan worden neergezet. Hier gaat natuurlijk heel veel werk aan vooraf. Daarom wordt er nu al gestart met het inventariseren van de ideeën, die serieus bekeken worden. Misschien is een plan niet direct geschikt voor deze avond, maar wél interessant voor een ander tijdstip. Zoveel mogelijk ideeën inleveren dus! Hans benadrukt dat het niet een heel uitgewerkt idee hoeft te zijn, laat gewoon even weten wat uw plannetje is. Hans: En daarmee is het aan de bewoners. Wie durft?

U kunt uw idee aanmelden bij projectleider Hans Haak, bij hem kunt u ook terecht