Waterschap Roer & Overmaas


planten struiken bij regenwaterbuffer waterschap

Schoolkinderen Spaubeek planten struiken bij regenwaterbuffer waterschap

Woensdagochtend 19 maart heeft Waterschap Roer en Overmaas samen met 40 schoolkinderen van de basisschool Spaubeek een bosplantsoen aangelegd bij een regenwaterbuffer in Spaubeek. De actievond samen met de gemeente Beek plaats in het kader van de landelijke Boomplantdag 2008.

Het waterschap kreeg de hulp ook van de plaatselijke afdeling van het IVN. De kinderen hebben onder begeleiding van de voorzitter van het waterschap Jan Schrijen en de wethouder van de gemeente Beek, Jan Bijen en medewerkers van het waterschap 200 stuks bosplantsoen aangeplant, waaronder hazelaar, liguster, gelderse roos, egelantier en sleedoorn.

Achtergrondinformatie
De buffer is medio 2006 aangelegd en heeft een inhoud van ruim 3.300 m³.
Ruim 3.000 m² van de buffer wordt periodiek begraasd met schapen.De regenwaterbuffer is ecologisch interessant omdat er altijd wat water in staat. Zo ontstaan overgangen van moerasvegetaties naar drogere vegetaties, met veel variatie in soorten.

Waterschap Roer en Overmaas heeft in Spaubeek en omgeving een kleine 10 regenwaterbuffers aangelegd om water- en modderoverlast in Spaubeek te beperken.