Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 25-03-2008

Onder invloed

UTRECHT - Een beginnende bestuurder is dinsdagmorgen aangehouden voor rijden onder invloed. De 33-jarige automobilist uit Rotterdam reed omstreeks 05.35 uur over de busbaan naar de St. Jacobsstraat, nam daar nogal ruim de bocht en kon zo ternauwernood een politieauto ontwijken. Agenten lieten de man stoppen en blazen en het bleek dat hij te veel had gedronken. De Rotterdammer werd aangehouden en ademanalyse wees uit dat hij 210 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten diefstal aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag 25 maart heeft de politie vier mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie en ging ter plaatse. Vier mannen zouden op de Pahud de Mortangesdreef met lampen in een kantoorpand aan het schijnen zijn. Agenten troffen in de omgeving twee 18-jarige verdachten uit Utrecht aan. Eén van hen lag onder een auto en beiden hadden geen goede verklaring voor hun aanwezigheid. Op de Pahud de Mortangesdreef stond een opengebroken auto. Op de Dommeringdreef liepen nog twee verdachten, een 16 en 18-jarige uit Utrecht. Ook zij zijn aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Opstandige beschonken bestuurder

UTRECHT Een 40-jarige man uit Utrecht is maandag 24 maart aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zag om 21.45 uur een snorfietser van de Amsterdamsestraatweg naar het centrum rijden die zijn lichten niet aan had. Agenten zagen dat de man een kind achterop had zitten en spraken hem aan vanwege zijn niet brandende verlichting. Hierbij was een sterke alcohollucht te ruiken. De man moest blazen en werd opstandig. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en moest met gepast geweld in de boeien worden geslagen. Ademanalyse wees uit dat hij 675 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT Op de Lange Viestraat is maandagavond een 17-jarige jongen uit Alkmaar beroofd. De jongen liep samen met twee vrouwen tussen 17.45 uur en 18.15 uur via de Stationshal richting de Radboudtraverse. Daar kwamen vijf personen hinderlijk om het drietal heen lopen. Op het Vredenburg wilde de jongen oversteken richting de Bijenkorf en op dat moment pakten twee van de vijf personen de jongen vast en eisten geld. De jongen voelde zich bedreigd en stond buit af.

Signalementen:
Dader 1: getinte jongeman van 16-20 jaar oud, tussen 170 cm en 175 cm lang, normaal postuur, zwart kort kroeshaar. Droeg oorbellen in beide oren, een rode pet met zwarte klep ( en een goudkleurige sticker op de klep), een zwarte jas en donkerblauwe trainingsbroek met witte streep.

Dader 2: donkere jongeman van 16-20 jaar oud, tussen 195 en 200 cm lang, zwart, gemillimeterd haar, bol gezicht. Droeg een zwarte muts met witte letters, lange zwarte jas, donker blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Centrum, via tel: 0900-8844.

Aangehouden

DE MEERN Op de Heldammersingel is dinsdag om 18.00 uur een 16-jarige jongen uit Vleuten aangehouden omdat hij zonder helm op een brommer reed en verzet pleegde bij zijn aanhouding. De jongen zat op bijrijder op een scooter en agenten wilden hem bekeuren omdat hij geen helm op had. De jongen kon zich niet identificeren en werd daarom aangehouden. Hier was hij het niet mee eens; hij verzette zich en probeerde zich los te trekken. Ook riep hij naar zijn vrienden of die hem konden helpen. Een voorbijganger schoot de agenten te hulp, waardoor het uiteindelijk lukte om de jongen aan te houden. Hij werd ingesloten voor verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.