Politie Rotterdam Rijnmond


* AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Rotterdam-West hielden maandag in de vroege ochtenduren vier personen aan. Het viertal wordt verdacht van poging inbraak bij een auto aan de Hooidrift. Rond kwart over zeven meldden twee mannen dat zij vier personen betrapt hadden toen deze in probeerden te breken in de auto van hun moeder. Zij hadden de auto van binnen beschadigd. De melder achtervolgde de verdachten waardoor zij korte tijd later aangehouden konden worden op de Messcherstraat en de Nozemanstraat. Het ging om drie mannen en een vrouw (24-38) Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek. Bij het onderzoek wordt gekeken of zij in verband gebracht kunnen worden met meerdere (auto) inbraken.


* AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL TUINMEUBELS
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft drie aanhoudingen verricht nadat jongeren tuinmeubels hadden gestolen uit een tuin. Maandagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding dat een groep jongeren straatmeubilair hadden meegenomen in de omgeving van de Bilderbeekplaats. Na onderzoek kwamen agenten uit bij een dichtgetimmerd pand. Bij het zien van de politie gingen de verdachten ervandoor. Te voet stelden agenten een achtervolging in, waarna de politie drie jongeren heeft aangehouden. De politie heeft de tuinmeubels in beslag genomen. Het Rotterdamse drietal in de leeftijd van 14, 14 en 15 jaar oud is overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten. De ouders werden op de hoogte gesteld en ontboden op het bureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* ASO-CONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politieagenten van het wijkteam Kralingen-Crooswijk hield op donderdag 20 maart een ASO-controle. In totaal zijn 76 bromfietsen gecontroleerd en werden 16 bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen waren voor ondermeer het niet hebben van een rijbewijs, het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs, het rijden met een een gladde band en het overschrijden van de maximumsnelheid.


* AANHOUDING BIJ BURENRUZIE
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden maandagavond een man aan. De 30-jarige inwoner van Vlaardingen vernielde na een woordewisseling met zijn buurman de ruit van zijn voordeur. Agenten waren rond acht uur aanwezig op de Kethelweg en hielden de verdachte aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* INBRAAK MISLUKT
MAASSLUIS - Onbekenden hebben maandagavond geprobeerd in te breken bij een woning aan de Ververij. Dit hebben zij geprobeerd door een deur aan de voorzijde van de woning te ontzetten. De bewoners arriveerden rond half acht. Op dat moment werd duidelijk dat gepoogd was binnen te komen maar dat de inbraak mislukt was.


* OUDEREN GEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Bij een aanrijding op de Nieuwe Damlaan zijn maandag middag twee ouderen gewond geraakt. Zij zaten in een voertuig en reden over de Nieuwe Damlaan in de richting van het Nieuwlandplein. Op de kruising met de Nolensstraat reed een andere auto. De automobilist van dit voertuig verleende geen voorrang aan de 77-jarige vrouw. Vervolgens raakten de twee met elkaar in aanraking waarna het slachtoffer de macht over het stuur verloor en een lantaarnpaal niet kon ontwijken. De vrouw en haar 84-jarige bijrijder zijn rond half zes overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis. Later deze avond werden zij uit het ziekenhuis ontslagen.
Achterweg. Rond tien uur meldde het slachtoffer dat hij beschoten

* GEWONDEN NA AANRIJDING
GEERVLIET - Bij een aanrijding maandagmiddag zijn twee personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwamen de auto's op de Groene Kruisweg rond half vijf, ter hoogte van het benzinestation, met elkaar in aanraking. Brandweer, ambulance en politie waren snel aanwezig om hulp te verlenen. De bestuurders van beide auto's, een 24-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 20-jarige Zuidlander, gaven aan last te hebben van nekklachten en zijn overgebracht naar respectievelijk het Ruwaard van Puttenziekenhuis en het Ikazia ziekenhuis.


* AANHOUDING VERDACHTE NA BEDREIGING MES
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een portier van een café aan de 's-Gravendijkswal. Maandagmorgen rond vier uur kreeg de politie melding van een incident waarbij een portier was bedreigd met een mes. De verdachte was vervolgens vertrokken en naar een coffeeshop gegaan. De 28-jarige man uit Parijs is bij het zien van de politiemensen weggerend. Na een achtervolging is de man aangehouden door agenten en overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek naar de toedracht.


* ZEVEN AANHOUDINGEN NA VERNIELING
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft zeven verdachten aangehouden nadat jongeren vernielingen hadden gepleegd. Maandagmiddag rond kwart voor vijf kreeg de politie melding van een vernieling heterdaad op de Gravin Adelastraat. In de omgeving troffen de gewaarschuwde agenten het groepje jongeren aan. Bij het zien van de politie renden ze allemaal weg. Na een achtervolging samen met andere politie-eenheden, werden de verdachten (Rotterdammers in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar) op diverse locaties aangehouden. Na verhoor bekende één van de jongeren, een 14-jarige jongen, dat hij een ruit van een woning had vernield. Er zal ook schadevergoeding worden opgelegd.