AutoRai

Veel milieusubsidie voor SEAT Ecomotive-modellen

(3/25/2008)
Vanaf 1 april gaat de Nederlandse overheid een nieuwe methode hanteren om de milieusubsidie voor schone diesels met een lage roetuitstoot te bepalen. Als gevolg van deze nieuwe subsidieregeling kunnen kopers van een nieuwe SEAT Ibiza Ecomotive of SEAT Leon Ecomotive vanaf komende maand rekenen op een extra hoge tegemoetkoming van de overheid.

Nu is het nog zo dat bij het toekennen van een milieusubsidie voor nieuwe, schone autoâs wordt gekeken of ze zijn uitgerust met een roetfilter (DPF). De Ecomotive-uitvoeringen van de SEATs Leon en Ibiza krijgen die standaard vanaf de fabriek mee en daarvoor beloonde de overheid ze eerder al met een milieusubsidie van ⬠600,-. Vanaf 1 april verandert die regeling en gaat de overheid deze subsidie toekennen aan de hand van de daadwerkelijke uitstoot van roetdeeltjes. Bij de Leon Ecomotive en Ibiza Ecomotive bedraagt die uitstoot echter 0 mg, waardoor de overheidsbijdrage op dit gebied voor SEATâs Ecomotive-modellen nog verder toeneemt, van ⬠600,- naar ⬠900,-.

Schone Ecomotive-reeks met zeer lage CO2-emissies SEAT laat bepaald geen twijfel bestaan over haar betrokkenheid bij het realiseren van een beter milieu. Om dat te benadrukken introduceerde het Spaanse merk vorig jaar met de SEAT Ibiza Ecomotive de eerste van een reeks zeer schone en zuinige Ecomotive-modellen. Inmiddels is de zuinigste Ibiza ooit (met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,8 liter per 100 kilometer) in ons land volop leverbaar.

De Ibiza Ecomotive is met een uitstoot van 99 gram CO2 per kilometer de schoonste auto in zijn klasse, wat door de overheid wordt beloond met een A-label en derhalve een milieusubsidie van maar liefst â¬
1.400,-. Daar komt nu bovendien nog eens ⬠900,- subsidie van de overheid bij, omdat de Ibiza Ecomotive 0 mg roetdeeltjes per kilometer uitstoot. Dat levert in totaal een voordeel op van maar liefst â¬
2.300,-. SEAT heeft dit bedrag reeds in de aanschafprijs van de auto verwerkt, waardoor de SEAT Ibiza 1.4 TDI Ecomotive nu leverbaar is voor een zeer aantrekkelijke prijs van ⬠16.695,-.

Leon Ecomotive
Begin dit jaar heeft SEAT de Ecomotive-lijn verder uitgebreid met de Leon Ecomotive. Deze nieuwe uitvoering, die in Nederland inmiddels bij de SEAT-dealers is gearriveerd, is uitgerust met één van SEATâs meest efficiënte motoren: de 105 pk sterke 1.9 TDI. Optimalisering van het centrale besturingsysteem en de nieuwe
versnellingsbakverhoudingen hebben de CO2-emissies verder beperkt tot slechts 119 g/km. Bovendien staat de Leon Ecomotive garant voor uitstekende, lage brandstofconsumptiecijfers. Gemiddeld bedraagt het brandstofverbruik 4,5 liter per 100 kilometer.

De schone prestaties van de SEAT Leon Ecomotive hebben in ons land inmiddels geresulteerd in een aanzienlijke overheidssubsidie. Dankzij de lage CO2-uitstoot van slechts 119 g/km heeft de Leon Ecomotive energielabel B gekregen, wat een subsidie van ⬠700,- oplevert. Daar komt nu ⬠900,- extra ondersteuning door de overheid bij, omdat de Leon Ecomotive 0 mg roetdeeltjes uitstoot. SEAT heeft deze totale subsidie van ⬠1.600,- reeds in de aanschafprijs van de auto verwerkt.

SEAT Leon Ecomotive â25â edition I
Overigens heeft SEAT inmiddels ook een extra aantrekkelijke Leon Ecomotive â25â Edition I uitgebracht. SEAT is dit jaar 25 jaar vertegenwoordigd op de Nederlandse markt en om dat te vieren introduceerde het merk een maand geleden een aantal speciale â25â Edition versies voor haar modellen. Kopers van een Leon Ecomotive kunnen nu voor slechts ⬠25,- extra (t.o.v. de Sport-versie) rekenen op o.a. lichtmetalen wielen, airconditioning, cruise control en een radio/CD/MP3-speler met stuurwielbediening en 8 speakers.

Consumentenprijzen SEAT Leon Ecomotive per 1 april 2008 (incl. BTW/BPM)
Leon 1.9 TDI Ecomotive Reference ⬠23.995 Leon 1.9 TDI Ecomotive Sport ⬠25.195 Leon 1.9 TDI Ecomotive 25 Edition I ⬠25.220 Leon 1.9 TDI Ecomotive Stylance ⬠26.495 Leon 1.9 TDI Ecomotive Business Line ⬠26.790 Leon 1.9 TDI Ecomotive Business Line High ⬠27.290