Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vijftienjarige aangehouden op verdenking van autodiefstal
Publicatiedatum: 25-3-2008 12:21:47

ELST - De politie heeft maandag rond half vier een vijftienjarig meisje uit Elst in haar woning aangehouden op verdenking van autodiefstal. De moeder van het meisje, een 39-jarige vrouw uit Elst deed aangifte nadat haar auto zaterdagavond vermoedelijk door haar dochter werd meegenomen. Het meisje verliet zaterdagavond de woning en nam hierbij de autosleutels van haar moeder mee. De auto die geparkeerd stond aan de van Hogendorpstraat zou vervolgens door de dochter en twee vrienden zijn meegenomen.
Bekenden van het slachtoffer zagen de auto maandag rijden in de Koningin Wilhelminastraat in Elst en renden er achteraan. Op de Willem de Zwijgerstraat werd de auto onafgesloten aangetroffen met de sleutel nog in het contact. De autoradio, het navigatiesysteem en diverse cd's bleken niet meer in de auto aanwezig te zijn. De bestuurder van de auto werd niet aangetroffen. De vijftienjarige dochter werd in haar woning aangehouden en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-040870)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen verdacht van brandstichting

Publicatiedatum: 25-3-2008 12:21:14

WESTERVOORT - De politie heeft maandagavond rond zes uur een zestienjarige jongen uit Westervoort aangehouden op verdenking van brandstichting op een bouwterrein aan de Rosmolen. De politie kreeg een melding van een getuige die gezien had dat een aantal jongens bezig waren brand te stichten in één van de woningen op het bouwterrein. Toen agenten ter plaatse gingen zagen zij drie jongens hard wegrennen. Na een achtervolging kon één van de jongens worden aangehouden. Hij is na verhoor aan zijn ouders overgedragen. De twee andere jongens zullen door de politie ook verhoord worden. (08-041218)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---