Politie Zeeland


---


O-577-2008. Man aangehouden in Colijnsplaat
Politie Zeeland heeft in de Irenestraat in Colijnsplaat maandag om 19.26 uur een man aangehouden.
Bij politie Zeeland kwam rond 18.50 uur de melding binnen dat een bestuurder onder invloed de Zeelandbrug opreed. Na enig zoeken trof de politie de betreffende auto aan. Deze stond geparkeerd op een parkeerterrein en was beschadigd.
De bestuurder weigerde een blaastest en is aangehouden. De politie onderzoekt deze zaak.

O-578-2008. Jongen mishandeld in Kapelle
Zondag tussen 12.30 uur en 13.45 uur is een jongen mishandeld door een nog onbekend gebleven man in de Noordstraat in Kapelle.
De 15 jarige-jongen, afkomstig uit Oisterwijk, deed mee aan activiteiten waarbij de opdracht was een foto te maken van hemzelf met tropische vogels. In de Noordstraat in Kapelle troffen hij en een meisje wat bij hem was een volière aan.
De jongen is voor een schutting gaan staan, waar de volière boven uit stak, en het meisje heeft de foto genomen.
Op dat moment liep er een man met een hond voorbij die hen zei dat ze niet voor de schutting mochten staan. Hierna begon de man de 15-jarige jongen te duwen en hem te slaan en te schoppen. Ook greep de man de jongen enkele malen bij zijn keel waarna hij scheldend vertrok, vermoedelijk omdat er op dat moment mensen aan kwamen.
Het meisje was intussen weggerend om hulp te halen.
De 15-jarige is ter controle naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat hij een flinke kneuzing aan zijn been had.
Ook zijn telefoon is beschadigd.

Z-579-2008. Politie zoekt getuige diefstal in Clinge
Politie Zeeland is op zoek naar een getuige van een diefstal in de Sterredreef in Clinge tussen donderdag 13 maart 18.00 uur en vrijdag 14 maart 08.00 uur.
Rond vermoedelijk 18.30 uur is op donderdag 13 maart bij de kinderboerderij een groen landbouwvoertuig van het merk John Deere gestolen door twee jongens weggenomen.
Het betreft een Transporter met een laadbakje.
Een getuige heeft gezien dat deze twee jongens met dit voertuig zijn weggereden en deze man wordt verzocht zich te melden op het politiebureau of te bellen naar 0900-8844.