Politie Zuid-Holland-Zuid

24/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 24-03-2008 o Persberichten district I

MAN BETRAPT INBREKERS
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 23 maart naar het politiebureau aan de Overkampweg overgebracht en daar aangehouden. Even daarvoor had hij de politie gebeld met de mededeling dat hij in zijn woning in de Dordtse wijk Sterrenburg twee inbrekers had betrapt en beide had opgesloten: één in een slaapkamer en één in een toilet. De man had beide ruimtes grondig gebarricadeerd om ontsnapping van de inbrekers te voorkomen en stond op wacht met drie messen in zijn hand. Noch in de slaapkamer, noch in het toilet bleek zich echter een inbreker te bevinden. Plots zag de hevig opgewonden man de man beide inbrekers in zijn tuin, terwijl daar op dat moment toch echt niemand was. De agenten besloten de man te kalmeren door hem te zeggen dat de zogenaamde inbrekers al door andere agenten waren aangehouden. Ze besloten de man voor zijn eigen veiligheid maar mee naar het politiebureau te nemen om hem daar door een arts te beoordelen. Tijdens zijn fouillering kwamen gebruikershoeveelheden (vermoedelijk) harddrugs tevoorschijn. Deze zijn in beslaggenomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 33-jarige vrouw uit Dordrecht is op 23 maart op de Sint Jorisbrug aangehouden. Ze zou van een pand aan het Kromhout een aantal ruiten hebben ingegooid. Drie ruiten bleken daadwerkelijk gebarsten en één helemaal stuk. Een getuige meldde het verhaal aan de politie. Eén agent kent zijn pappenheimers en had al meteen een vermoeden wie het kon zijn. Hij ging naar de Sint Jorisbrug, waar de verdachte vaak rondhangt. Ze bleek er daadwerkelijk te zijn en voldeed volledig aan het signalement. Ze bekende de vernieling te hebben gedaan. Ze was ergens boos over en had zich op de ruiten afgereageerd. Na verhoor werd ze met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

BEDREIGD EN GESCHOPT
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is op 23 maart op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. Hij was daar met zijn ex-vriendin en haar baby om een ruzie over de omgang met het kindje te bespreken. Het kindje had een tijdje bij de man verbleven, en hij wilde haar op 23 maart niet meer aan de moeder meegeven, die daarop de politie inschakelde. Besloten werd het probleem om neutraal terrein uit te praten, maar het gesprek ontaardde al snel in allerlei bedreigingen van de kant van de man. Toen de man daar bovenop zijn ex tegen haar been schopte, was de maat vol en werd hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is op 24 maart op de Vorrinklaan aangehouden. Hij was dronken en zou bij diverse deuren aanbellen. De man verklaarde aan de ter plaatse gekomen agenten dat hij eerder die dag met zijn vriendin ruzie had gehad en een handgemeen met haar had gehad. Dit zou zich hebben afgespeeld in naburige woning, waar familie van de man woont. Daar aangekomen hoorden de agenten van een familielid dat de man zijn 21-jarige vriendin uit Berkel en Rodenrijs daar daadwerkelijk zou hebben geslagen. Zij kwam op dat moment net de woning binnen. Ze had een gezwollen neus en zat onder de blauwe plekken en kneuzingen. De man is in verzekering gesteld.

MAN BEROOFD, POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT - Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 22 maart tussen 04.00 en 04.30 uur beroofd op de Nieuwbrug. De man kwam uit de richting van de Voorstraat en zag ter hoogte van de Nieuwbrug drie mannen hem tegemoet lopen, komend vanaf de Wijnstraat. Hij hoorde dat deze mannen mogelijk Pools praatten en werd toen door deze drie mannen beroofd. Het slachtoffer werd bij de beroving veelvuldig in zijn gezicht en op zijn hoofd geslagen. Hij liep diverse kneuzingen, een bloedneus en bloedende wond bij zijn oog op en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. De volgende dag deed de man aangifte. De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van deze beroving en vraagt hun te bellen naar telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar het Berovingen en Overvallen Team van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard.

GARAGE IN BRAND
DORDRECHT Een garage aan het Liechtensteinhof is op 23 maart uitgebrand. Er vielen geen gewonden, al is de 44-jarige bewoner van het woonhuis naast de garage voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd niets verontrustends geconstateerd. Een buurman bluste het brandje dat met veel rook gepaard ging. De brandweer heeft het aanpalende huis geventileerd. Doordat een tussendeur tussen de garage en de woning openstond, was veel rook het huis ingekomen. Mogelijk is de brand ontstaan op een werkbank in de garage, waar een aantal apparaten in opladers stond.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT Op 24 maart is op de Merwekade rond 05.15 uur een Mitsubishi Colt in brand geraakt. De oorzaak is onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De personenauto brandde aan de voorzijde geheel uit. De Unit Forensische Opsporing is voor sporenonderzoek ingeschakeld.