Gemeente Assen


Regio Groningen-Assen gaat voor minder regels

25 maart 2008

Op dinsdag 25 maart 2008 vindt op het Asser stadhuis de aftrap plaats van het project " Deregulering". Daarmee zet de Regio Groningen-Assen het mes in de lasten voor burgers en bedrijven bij hun contact met de gemeente. De bedoeling is om door minder regels en procedures de dienstverlening te verbeteren.

Burgers en bedrijven zijn veel tijd geld kwijt als zij iets willen van hun gemeente. Formulieren, regeltjes, procedures kunnen tijdrovend zijn. De praktijk leert dat dereguleringsprojecten veel kunnen opleveren. Eenzelfde project in West-Brabant heeft een afname van administratieve lasten opgeleverd van 40 procent.

SIRA Consulting B.V. begeleidt het project. De Kamer van Koophandel Noord-Nederland is als adviseur betrokken bij het project, dat mede mogelijk is gemaakt door een subsidie van Senternovem.

De heer dr.ir. H.F.L. Kaltenbrunner, directeur van SIRA, licht tijdens de startbijeenkomst toe wat het project betekent voor de deelnemende gemeenten. Er hebben zich al zo'n veertig bestuurders en ambtenaren uit de Regio aangemeld voor de middag. De deelnemende gemeenten zijn Groningen, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Haren, Leek en Slochteren.

U bent van harte welkom!

Start project "Deregulering in de Regio Groningen-Assen" Datum: dinsdag 25 maart, 2008
Locatie: stadhuis Assen, raadszaal
Tijd: 15.30 - 17.00 uur

Programma:

* 15.15 uur: Zaal open

* 15.30 - 15.45 uur: Welkomstwoord en starthandeling door: dhr. H. van Hooft, wethouder gemeente Assen.

* 15.45 - 16.00 uur: Inleiding "Belang dereguleren voor het bedrijfsleven" door: dhr. drs. E.M. Jansen, directeur Kamer van Koophandel Noord-Nederland

* 16.00 - 17.00 uur: Inleiding 'Concrete proces en effecten voor gemeenten', dr. ir. H.F.L. Kaltenbrunner, directeur SIRA Consulting BV.