Gemeente Capelle a/d IJssel

Bewoners Fascinatio gaan voor een groenere buurt

Wethouder René Binnendijk plant een boom Op woensdag 19 maart, tijdens Nationale Boomplantdag, hebben bewoners van de wijk Fascinatio een boom in hun voortuin geplant. De bomen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente, het WijkOverlegPlatform (WOP) en de projectontwikkelaars van de wijk (Com·wonen, Bouwfonds, Libeton&partners woningontwikkeling en Blauwhoed Eurowoningen). René Binnendijk plantte samen met de WOP-bestuurders en enkele bewoners één van de bomen.

De bomen

In totaal hebben meer dan negentig huishoudens zich aangemeld voor de actie. Bewoners konden kiezen uit 26 boomsoorten. Bijna de helft koos voor bolvormige bomen en Magnolias. In totaal komen er 18 nieuwe boomsoorten in de wijk: een unicum. De bewoners zijn eigenaar van de boom geworden en zijn nu ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzorging van de boom.

Initiatief

Tijdens een vergadering van het WijkOverlegPlatform Fascinatio (WOP) hadden bewoners aandacht gevraagd voor meer groen in hun wijk. De aanplant van bomen in de openbare ruimte in Fascinatio is lastig vanwege de grote hoeveelheid kabels en leidingen die zijn ingegraven in de wijk.