Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Kinderen planten bomen tijdens Boomfeestdag

Monumentale boom in Park Oude Watering

De deelgemeenten hebben een monumentale boom cadeau gekregen van het Rotterdams Groenjaar 2008. Tijdens het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008. Het Groenjaar is begin maart gestart.

Afgelopen maanden hebben de deelgemeenten een monumentale boom uitgekozen. De meeste bomen komen uit het Rotterdamse Bomendepot. Het bomendepot van de gemeente Rotterdam is een kuuroord voor gezonde bomen waar ze tijdelijk worden geplaatst tot ze op een geschikte locatie in de stad kunnen worden teruggeplant. Met het cadeau geven van een flinke, volwassen boom wordt een duurzame impuls gegeven aan de kwaliteit van het groen in Rotterdam.

Park oude Watering
In de deelgemeente IJsselmonde is gekozen voor het planten van een monumentale boom, een Plataan, in het park aan de Oude Watering. De boom is vóór 19 maart, de nationale boomfeestdag, geplant door Gemeentewerken.

Boomfeestdag
Op de boomfeestdag zelf zijn op twee locaties in IJsselmonde Lombardijen struiken en bomen geplant door kinderen van basisscholen. De scholen organiseerden zelf nog een leuk programma voor de kinderen.

Leerlingen van de basisschool het Open Venster hebben samen met portefeuillehouder Wouter Boonzaaijer, tien bomen aan de Sapphostraat geplant en leerlingen van basisschool Sam Sam hebben 250 heesters langs de Molièreweg geplant met portefeuillehouder Bram van Hemmen. De kinderen hebben een leuke attentie ter herinnering aan deze feestdag gekregen. Bijgaande fotos geven een beeld van de feestelijke happening.

Meer informatie over het Groenjaar vindt u op www.groenjaar.nl.